Az amerikaiak csaknem háromnegyede aggódik az elnök kora és egészsége miatt

Egy nemrég nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint az amerikai választók döntő többsége, 74 százaléka aggódik Joe Biden kora és egészségügyi állapota miatt.

2023. 10. 03. 14:58
BIDEN, Joe
Washington, 2023. szeptember 23. Joe Biden amerikai elnök a fegyveres erõszak megelõzésérõl tart sajtóértekezletet a washingtoni Fehér Házban 2023. szeptember 22-én. MTI/AP/Jacquelyn Martin Fotó: Jacquelyn Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felmérésben a válaszadókat arra kérték, hogy határozzák meg: komoly, mérsékelt, kisebb mértékben vagy nem igazán aggódnak egy sor témával kapcsolatban, amelyek közül az egyik Joe Biden egészségi állapota és kora volt.

A megkérdezettek többsége, 59 százaléka szerint komoly aggodalomra ad okot az elnök egészségi állapota és kora. További 15 százalékuk mérsékelt aggodalmakat fogalmazott meg, vagyis összesítve a kutatásban résztvevők 74 százaléka aggódik a jelenleg regnáló amerikai elnök állapota miatt.  

A kutatásban ugyanezt a kérdést feltették Donald Trump egykori elnökkel kapcsolatban is. A republikánus elnökjelölt esetében azonban jóval konszolidáltabb adatok kerültek nyilvánosságra. Mindössze a megkérdezettek 47 százalékának van vagy komoly, vagy mérsékelt aggodalma Trump korával és egészségi állapotával kapcsolatban, és azzal, hogy ez befolyásolhatja a teljesítményét egy esetleges elnöki ciklus során. 

A CNN szeptemberben közzétett felmérésében a politikai irányultságot is vizsgálták a kérdésben, akkor kiderült, hogy a demokraták és a demokratákhoz közel álló függetlenek csaknem fele aggodalmát fejezte ki az elnök életkorával kapcsolatban.

A demokraták és a demokratákhoz közel állók további 62 százaléka ráadásul komolyan aggódik amiatt, hogy a jelenlegi elnök kora befolyásolja azt a képességét, hogy újraválasztása esetén még egy teljes elnöki ciklust végig tudjon szolgálni.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a fegyveres erőszak megelőzéséről tart sajtóértekezletet a washingtoni Fehér Házban 2023. szeptember 22-én (Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.