Az izraeli egészségügyi miniszter fegyveres civilekkel védené a kórházakat

Felgyorsítják a fegyvertartási engedélyek megszerzését, így többen segíthetik az egészségügyi épületek védelmét.

2023. 10. 20. 16:35
null
Kefar-Aza, 2023. október 15. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen október 7-én indított többfrontos támadásakor lerohant dél-izraeli Kefar-Aza kibucban izraeli katonák 2023. október 15-én. A palesztin milicisták több mint 1300 embert megöltek Izraelben. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyi miniszter arra kérte a fegyvertartási engedéllyel rendelkező civileket, hogy önkéntesként segítsék a kórházak és a különböző egészségügyi intézmények biztonságának fenntartását – írja a Breitbart amerikai hírtportál a Times of Israel lapra hivatkozva. 

Szükség is lehet a civilek segítségére, mert azokat az őröket, akik védik az egészségügyi intézményeket, sorra hívják be az izraeli seregbe, hogy harcoljanak a Hamász ellen. Így minél jobban elhúzódik a harc, egyre biztosabb, hogy kellenek majd a civil fegyveresek.

Ugyan a legálisan fegyvert tartók száma nem túl magas Izraelben, most azon dolgoznak, hogy lerövidítsék a fegyvertarási engedély megadásának folyamatát.

Eközben Itamar Ben-Gvir izraeli nemzetbiztonsági miniszter bejelentette, hogy tízezer fegyvert fognak a határ menti polgárőrségeknek szétosztani.

Ben-Gvirt sokan szélsőségesnek titulálták korábban, mert 2022-ben úgy döntött, hogy még több izraelit fegyverez fel, ezzel létrehozva gyakorlatilag egy nemzeti gárdát.

 

Borítókép: A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen október 7-én indított többfrontos támadásakor lerohant dél-izraeli Kefar-Aza kibucban izraeli katonák 2023. október 15-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.