Az orosz elnök szerint az amerikaiak tehetnek az izraeli–palesztin háborúról

Vlagyimir Putyin szerint az amerikaiak nem vették figyelembe a palesztin nép érdekeit.

2023. 10. 10. 15:53
PUTYIN, Vlagyimir; SZUDÁNI, Mohammed asz-
Moszkva, 2023. október 10. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) fogadja Mohammed asz-Szudáni iraki kormányfõt a moszkvai Kremlben 2023. október 10-én. MTI/AP/Pool/Kreml/Szergej Bobjlev Fotó: Szergej Bobjlev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz elnök szerint az Egyesült Államok lépései, amelyek megpróbálják monopolizálni a közel-keleti rendezést, nem veszik figyelembe a palesztin nép alapvető érdekeit.

Sajnos a helyzet hirtelen kiéleződésének vagyunk tanúi a Közel-Keleten. Azt hiszem, sokan egyetértenek velem abban, hogy ez szemléletes példája az Egyesült Államok közel-keleti politikája kudarcának, amely megpróbálta monopolizálni a rendezést, de sajnos nem törődött azzal, hogy mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokat találjon

– mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Mohammed al-Szudáni iraki miniszterelnökkel folytatott megbeszélésén rámutatott, hogy meg kell oldani a szuverén palesztin állam létrehozásának kérdését.

Mohammed al-Szudáni iraki miniszterelnök köszönetet mondott Oroszországnak a fegyverszállításokért. A kormányfő szerint ugyanis az orosz fegyverek jelentős hatással voltak a terrorizmus elleni küzdelemre.

A mostani volt a Putyin és al-Szudáni közötti első találkozó. Az iraki kormányfő moszkvai látogatását már az izraeli események előtt tervezték. Mint a Kreml sajtószolgálata korábban beszámolt róla, a tárgyalásokon alaposan átgondolják a sokrétű orosz–iraki együttműködés fejlesztését, valamint a nemzetközi napirenden szereplő aktuális témákat, elsősorban a közel-keleti helyzetet.


Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Mohammed asz-Szudáni iraki kormányfőt a moszkvai Kremlben (Fotó: MTI/AP/Kreml/Szergej Bobjlev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.