Beazonosították a brüsszeli terrortámadás elkövetőjét

A 45 éves tunéziai illegális bevándorlót nagy erőkkel keresik a belga hatóságok.

2023. 10. 17. 8:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga hatóságok nagy erőkkel keresik az Abdesalem Lassouedként azonosított 45 éves tunéziai férfit, aki hétfő este terrortámadást hajtott végre Brüsszelben. A merénylő két svéd futballszurkolóval végzett a belga főváros centrumában.

Lassoued sajtóinformációk szerint 2019 novemberében nyújtott be menedékkérelmet, amelyet 2020 októberében elutasítottak, így illegálisan tartózkodott Belgiumban. Úgy tűnt, hogy három évre eltűnt a hatóságok radarjáról, de a rendőrség előtt súlyos bűncselekmények (emberkereskedelem, illegális tartózkodás és az állambiztonság aláásása) miatt ismert volt.

A terrorista az X közösségi oldalon közzétett videójában azt állította, hogy tetteit egy hatéves amerikai–palesztin kisfiú halála miatt követte el, majd ezt követően arról beszélt, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet harcosa.

Borítókép: Abdesalem Lassoued (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.