Bosszút ígért az izraeli miniszterelnök a Hamász ellen

– Rommá változtatunk minden helyet, ahol a Hamász rejtőzködik – közölte Benjamin Netanjahu.

Forrás: MTI2023. 10. 08. 6:25
null
Gáza, 2023. október 7. Izraeli ellentámadásban rakétacsapás ér egy lakóövezetet Gáza városában 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. A palesztin terület egészségügyi minisztériuma kétszáz paleszin haláláról és 160 sebesültrõl tájékozatott. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „fekete nap” megbosszulását ígérte szombat este az izraeli miniszterelnök azután, hogy a Hamász iszlamista szervezet háborút indított Izrael ellen a Gázai övezetből, és biztosított arról, hogy a hadsereg minden erejét felhasználja, hogy megsemmisítse a Hamász katonai kapacitásait. Benjámin Netanjahu a televíziós beszédében, amelyben Gázát a Gonosz városának nevezte, hangoztatta: rommá változtatnak minden helyet, ahol a Hamász rejtőzködik. Felszólította a Gázai övezet lakosait, hogy most hagyják el az enklávét, mert mindenütt erővel fognak fellépni.

Netanjahu, aki a nap folyamán kijelentette, hogy Izrael háborúban áll, az esti beszédében azt mondta: ez a háború időbe fog telni. A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy az iszlamisták drágán megfizetnek érte, ha a foglyul ejtett túszok akár egyetlen haja szála is meggörbül.

A Hamász fegyveresei szombaton izraeli településekbe hatoltak be, és az izraeli hadsereg közlése szerint több mint kétszáz embert öltek meg. A felbőszült terroristák behatoltak a házakba, és civileket mészároltak le. A hadsereg szerint reggel hat óra óta több mint kétszázan haltak meg, és több mint ezren sebesültek meg. Az izraeli válaszcsapásokban több mint 230 gázai halt meg. A szombati volt a legvéresebb támadás Izraelben az ötven évvel korábbi jom kippuri háború óta.

 

Borítókép: Izraeli ellentámadásban rakétacsapás ér egy lakóövezetet Gáza városában 2023. október 7-én (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.