Brüsszel át akarja erőltetni a migrációs paktumot

Szerdán újabb migrációpárti jogalkotási lépést erőltetett át Brüsszel: megvitatta az EU állandó képviselők bizottsága a migrációs paktum utolsó elemének végleges szövegét, az úgynevezett krízisrendeletet – írta Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára megjegyezte: a szövegtervet a szavazás előtt öt perccel osztották ki a résztvevőknek.

2023. 10. 04. 17:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze tizenhárom percig tartott a vita egy olyan kérdésről, amely Európa sorsát döntheti el és végképp bevándorlóországgá változtathatja a tagállamokat – írta új bejegyzésében Rétvári Bence.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról számolt be, hogy a rendelettervezetre Magyarország és Lengyelország szavazott nemmel, Szlovákia, Csehország és Ausztria tartózkodott, de a szavazatunk nem számított Brüsszelben, minősített többségi döntéssel viszik tovább ezt a veszélyes rendelettervezetet. Rámutatott:

Brüsszel teljhatalmat akar magának, hogy mikor, hová és mennyi migránst telepít be.

Ez a javaslat a kötelező migránskvótákon felül is újabb kvóták szerint osztaná szét az illegális bevándorlókat az EU-országok között, ha hirtelen nagy számban jelennének meg egy tagállamban – magyarázta Rétvári Bence, és rámutatott:

Brüsszel visszaél hatalmával, amikor az elvileg kötelező konszenzusos döntéshozatalt megkerülve erőszakosan viszi át migrációpárti javaslatait.

A hibás migrációs politika mellett született döntés 2015-ben, milliószámra és ellenőrizetlenül beengedték a migránsokat, és ennek következményeit ma már számos ország érzi. Most ahelyett, hogy változtatna az álláspontján, tovább erőlteti a migránsok kötelező betelepítését az EU – emlékeztetett a politikus.

Az államtitkár szerint ez a rendelet nem megállítja a migrációt, hanem rászabadítja a tagállamokra az illegális migránsokat. A magyar kormány – a magyar emberek akaratát érvényesítve – következetesen elutasítja a migránsok kötelező szétosztását és a migránsgettók létrehozását – hangsúlyozta közösségi oldalán Rétvári Bence.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Facebook/Rétvári Bence)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.