Eleonóra 2024. február 21.
logo

Brüsszeli pénzek juthattak a Hamászhoz + videó

Magyar Nemzet
2023.10.14. 10:44 2023.10.14. 14:22
Brüsszeli pénzek juthattak a Hamászhoz + videó

Erős a gyanú, hogy a Brüsszel által a palesztinoknak nyújtott összesen 691 millió eurónyi támogatásból nagy arányban juthatott a Hamász terrorszervezetnek is – erről beszélt a Fidesz Facebook-oldalán Gál Kinga európai parlamenti képviselő. Hozzátette: megdöbbentő a hír, hiszen a terrorszervezetek támogatása szöges ellentétben áll minden alapvető emberi normával, és joggal háborít fel minden jóérzésű európai embert.

Gál Kinga nemzetközi lapokra hivatkozva azt mondta, elképzelhető, hogy a vízhálózati fejlesztésekre szánt milliókat végül bomba- és rakétagyártásra fordíthatták a Hamász emberei.

Ezt Brüsszelnek azonnal tisztáznia kell

– szögezte le az EP-képviselő.

Hozzátette: „ezért támogatjuk a magyar biztos, Várhelyi Olivér javaslatát, miszerint a Palesztin Hatóságnak folyósított minden támogatást azonnal le kell állítani, és mindenre kiterjedő alapos vizsgálat kell az eddig kiutalt támogatásokról”.

Brüsszelnek ebben a helyzetben nem szabad titkolóznia! Nem engedhetjük, hogy akár egy eurócent is terroristáknál landoljon, mert a Hamász szörnyű terrorja nem ismétlődhet meg

– hangsúlyozta.

Hétfőn Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos X-bejegyzésében számolt be arról, hogy az Európai Bizottság minden kifizetést azonnal felfüggeszt a palesztinok számára. „A palesztinok legnagyobb donorjaként az Európai Bizottság felülvizsgálja teljes fejlesztési portfólióját, összesen 691 millió euró értékben” – közölte a politikus.

A döntést azonban több európai kormány kritizálta, és végül a külügyminiszterek rendkívüli ülésén visszavonták azt.

A miniszterek túlnyomó többsége ellenezte azt a javaslatot, hogy függesszék fel a kifizetéseket a Palesztin Hatóságnak. Ez az, ami számít

− idézte az EU külügyi főbiztosát, Josep Borrellt a The Guardian brit napilap.

Borítókép: A Gázai övezetből indított palesztin rakétatámadásban megsérült autók a dél-izraeli Askelónban 2023. október 13-án (Fotó: MTI/AP/Tsafrir Abayov)

 

Támadás Izrael ellen

Izraeli háború: szomorú sorsra juthatott a Hamász legfiatalabb túsza + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.