A német Wilkommenskulturt bírálta Kissinger a Hamász támadása után + videó

A volt amerikai külügyminiszer szerint súlyos hibát követett el Berlin.

2023. 10. 12. 7:07
KISSINGER, Henry
Peking, 2018. november 8. Henry Kissinger volt amerikai külügyminisztert a kínai államfõvel, Hszi Csin-pinggel tartott találkozóján a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2018. november 8-án. MTI/EPA/Thomas Peter Fotó: Thomas Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter szerint aggodalomra adnak okot azok a képsorok, melyek a Hamász palesztin terrorszervezetet éltetik Berlin utcáin Izrael megtámadása után. A politikus szerint mindez annak a jele, Németország túl sok külföldit engedett be az országba.

Súlyos hiba volt ennyi, teljesen különböző kultúrájú, vallású és felfogású embert beengedni

– szögezte le Kissinger a Politico brüsszeli hírportál közlése szerint.

A volt külügyminiszter a német Welt televíziós csatornának adott interjújában arról is beszélt, a Hamász nyílt agressziójára büntetést kell kiszabni, majd a háború további eszkalációjának veszélyére figyelmeztetett. Álláspontja szerint a palesztin terrorszervezet és támogatóinak célja kizárólag az lehet, hogy 

mozgósítsák az arab világot Izrael ellen, és letérjenek a békés tárgyalások útjáról.

Felidézte, az 1973-as jom kippuri háború során is hasonló esetről volt szó, akkor az Egyiptom és Szíria vezette arab koalíció indult meg Izrael ellen. Kissinger azonban azt sem tartja kizártnak, hogy Izrael fellép Irán ellen, amennyiben bebizonyosodik, hogy a perzsa ország keze is benne van a közel-keleti ország megtámadásában.

A volt külügyminiszter szerint Oroszország ukrajnai agressziója, valamint a Hamász által kirobbantott újabb háború „alapvető támadást jelent a nemzetközi rendszer ellen”.

Borítókép: Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Thomas Peter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.