Brutális részleteket árult el egy elfogott Hamász-terrorista + videó

Egy amerikai újságíró szívszorító részleteket árult el az október 7-i izraeli mészárlás részleteiről az egyik terrorista kihallgatásáról készült videó alapján. Sok információt azonban vissza kellett tartania, mert azok „túl szemléletesek” lennének a televízióban.

2023. 10. 24. 8:30
ISRAEL-PALESTINIAN-UNREST-FUNERAL Mourners react during the funeral of 21-year-old Israeli Harel Masood in the cemetery in Yesodot, near the Israeli city of Rehovot, on June 20, 2023. Four people were shot dead near a settlement in the occupied West Bank, Israeli officials said, a day after an army raid in the territory left six Palestinians dead. The deaths are the latest in a surge of violence linked to the Israeli-Palestinian conflict, which before Tuesday's shooting had killed at least 166 Palestinians, 21 Israelis, a Ukrainian and an Italian this year. (Photo by GIL COHEN-MAGEN / AFP) Fotó: GIL COHEN-MAGEN Forrás: Europress/AFP/Gil Cohen-Magen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrázó riportban számolt be a Fox News tudósítója egy őrizetbe vett Hamász-terrorista kihallgatásáról. A terrorista szavai szörnyű részleteket tártak fel, ezek jó részét nem is lehetett televíziós adásban bemutatni.

A Hamász-terrorista részletesen beszámolt az Izrael elleni támadás előkészítéséről és koordinálásáról. Beszél egy Telegram-csoportról is, amelyet a Hamász harcosai tartottak fenn, és kommunikáltak egymással, miközben a mészárlás zajlott. Videókat küldtek egymásnak, miközben civileket gyilkoltak az otthonaikban

− kezdte beszámolóját Trey Yingst.

Amikor az izraeli kihallgató az iszlámról kérdezte, a terrorista elismerte, hogy a vallásban azt mondják, hogy nem szabad nőket, gyerekeket és idős embereket ölni, de a Hamász parancsnokai mást mondtak. A parancsnokok azt mondták, hogy azt csinálhatnak, amihez kedvük van, és hogy ez egy öngyilkos küldetés, és azt mondták nekik, hogy ne tervezzék, hogy visszajönnek

− számolt be róla a Fox News tudósítója.

A felvétel szerint a parancsnokok azt mondták a terroristáknak, hogy

lépjenek rá a civilek fejére, fejezzék le őket, és tegyenek meg bármit, amihez kedvük van.

Yingst arról számolt be, hogy a terrorista egyetértett a Hamász és az Iszlám Állam (ISIS) közötti párhuzammal, és azt mondta az izraeli kihallgatónak: „Megégettünk, lemészároltunk és lefejeztünk embereket”.

Állatokká váltunk, olyan dolgokat tettünk, amiket ember nem tesz

− idézte Yingst a terroristát.

A fogoly arról is beszámolt, hogy mit tettek a holttestekkel, ezt azonban a tudósító a televíziós adásban a szörnyűségük miatt nem idézhette.

A kihallgatásról készült videóból egyértelműen kiderül, hogy a Hamász konkrét, összehangolt terveket készített, hogy a lehető legszörnyűbb pusztítást okozzák a civil lakosságnak – összegzett Yingst.

Mint arról beszámoltunk, a terroristák nem csupán lemészároltak mintegy 1400 embert, köztük külföldi állampolgárokat, de több mint kétszázhúszat túszként elhurcoltak Gázába. Közülük eddig összesen négyet engedtek szabadon: a múlt héten egy amerikai anyát és lányát, néhány órája pedig két idős asszonyt – azonban mindkettejük férje Gázában maradt.

Egy ötvenfős csoport szabadon engedéséről is folytak a tárgyalások, ezek azonban a Wall Street Journal amerikai napilap információi szerint elakadtak,

miután a Hamász cserébe az üzemanyag-szállítás engedélyezését követelte Gázába, az izraeli hatóságok azonban erre nem voltak hajlandók, ugyanis szerintük a Hamász katonai célokra használná fel az üzemanyagot. Az izraeli álláspont továbbra is változatlan: csak az összes túsz szabadon engedése után engednek be üzemanyag-szállítmányt a hermetikusan lezárt Gázai övezetbe.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Gil Cohen-Magen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.