Égő autók, sérültek és törmelék mindenfelé – friss videókon a káosz Tel-Avivban

Az izraeli védelmi miniszter eközben határozott üzenetet küldött.

2023. 10. 07. 20:49
null
Gáza, 2023. október 7. Izraeli ellentámadásban rakétacsapás ér egy lakóövezetet Gáza városában 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/AP/Fatima Sbair Fotó: Fatima Sbair
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden perccel egyre nagyobb teret nyer a káosz Izraelben, ahol az izraeli erők szombat reggel óta háborúznak a Gázai övezetből támadó Hamász radikális terrorcsoport ellen. A Hamász óriási pusztítást végzett több izraeli városban a nap folyamán, a káosz még estére sem csillapodott. Jelenleg így néz ki Tel-Aviv:

Mindeközben már a kétszáz főt is meghaladta a halálos áldozatok száma, és több mint ezer sebesültről tudnak a hatóságok. 

Ma a gonosz arcát láttuk. A Hamász brutális támadást indított Izrael Állam polgárai ellen – válogatás nélkül támadtak férfiakra, nőkre, gyerekekre és idősekre. A Hamász nagyon gyorsan meg fogja érteni, hogy hibát követett el, súlyos hibát, és súlyos árat fog fizetni

– jelentette ki Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter egy videóüzenetben. Hozzátette,

tizenöt évvel ezelőtt, a Déli Parancsnokság vezetőjeként közel álltam ahhoz, hogy kitörjem a Hamász nyakát. A politikai vezetés megállított. Ez a jelenség nem fog folytatódni. Meg fogjuk változtatni a valóságot a Gázai övezetben a következő ötven évben. Ami korábban volt, nem lesz többé. Teljes erővel fogunk működni.

– mondta a tárcavezető, aki arra kérte Izrael polgárait, hogy maradjanak elszántak, és támogassák a biztonsági erőket.

A Wizz Air felfüggesztette járatait Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv között a szombati izraeli légitámadások miatt, egyeztetve a helyi és nemzetközi hatóságokkal.

Borítókép: Letakart férfi holttest az izraeli Szderót városban 2023. október 7-én (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.