Focipályák építésével állítanák meg a migránsbűnözést

Egészen elképesztő ötletekkel állnak elő a svédek a gyerekek védelme érdekében.

Forrás: V4NA2023. 10. 29. 21:36
null
La Restinga, 2023. október 17. Európába igyekvõ afrikai illegális bevándorlók érkeznek bárkán a kanári-szigeteki El Hierro szigetén fekvõ La Restinga kikötõjébe 2023. október 17-én. A spanyol belügyminisztérium szerint október elsõ felében 8500-nál több migráns érkezett összesen mintegy 380 bárkán a Spanyolországhoz tartozó atlanti-óceáni szigetcsoportra. 2023 eleje óta több mint 23,5 ezren jutottak el Afrika felõl a Kanári-szigetekre, 79 százalékkal többen, mint 2022-ben ugyanebben az idõszakban. MTI/EPA/EFE/Gelmert Finol Fotó: Gelmert Finol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd Centrum Párt egy hatalmas sportközpont építését támogatja a Stockholmban található Sjöangen és Alvsjö negyedekben, 15 millió svéd koronáért. „Alvsjö egy nagyon jó csomópont, amely könnyen megközelíthető a város minden részéből” – jelentette ki Jonas Naddebo helyi politikus, aki úgy véli, hogy a városházán a többség nem veszi komolyan a sport szerepét a migránsbandák tevékenységének felszámolásával kapcsolatban.

Sokat beszélnek az oktatásról, ami szintén nagyon fontos. De a sport is ugyanolyan fontos. A futballpályák nem válhatnak a takarékosság áldozataivá, éppen ellenkezőleg, még több focipályát kellene építeni

– tette hozzá a politikus, amelyről a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be. Korábban Vasteras egyik városrészében szendvicsek és ivólék osztogatásával akarták felszámolni a bűbandákat. Akkor anyukák uzsonnát osztogattak a gyerekeknek olyan helyeken, ahol fennáll a veszélye annak, hogy a migránsbandák kiskorú bűnözőket toboroznak.

A projekt tavaly ősszel indult, és a nyár folyamán is meghosszabbították.

Megtudtuk, hogy több ember szabadult a börtönbüntetéséből, és ez aggodalmat keltett a környéken. Fokozni kellett a felnőttek jelenlétét

– mondta Anja Nordenfelt, a szervező Mamma United alapítója az állami televíziónak. A projektet az önkormányzat finanszírozta, az alapanyagokat pedig egy helyi üzlet adományozta az uzsonnák elkészítéséhez. A projekt révén a Mamma United azt reméli, hogy biztonságosabb környékeket tud teremteni a gyerekek számára.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Gelmert Finol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.