Gyászszünettel kezdődött a terrortámadás utáni első kormányülés Izraelben

A Hamász brutálisan meggyilkolt áldozataira emlékeztek ezzel a gesztussal.

Forrás: MTI2023. 10. 15. 19:02
null
Szderót, 2023. október 7. Letakart férfi holttest az izraeli Szderót városban 2023. október 7-én, miután a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyperces néma csenddel kezdődött a terrortámadás utáni első kormányülés Izraelben, a múlt szombati terrortámadás áldozataira emlékeztek a miniszterek − jelentette a helyi média vasárnap.

Az izraeli nemzeti vészhelyzeti kormány tagjai egy percig némán álltak az iszlamista Hamász terrorszervezet múlt szombati Gázai övezetből indított terrortámadása után megtartott első ülésük elején,

miután Benjamin Netanjahu miniszterelnök erre kérte őket „a hidegvérrel meggyilkolt testvéreink és a csatában elesett hős harcosaink emlékére”.

Az értekezleten már részt vett a kormányhoz csatlakozott Beni Ganz, a centrista Nemzeti Tábor nevű párt elnöke is. „Éjjel-nappal, csapatmunkában, egységesen dolgozunk” − ígérte Netanjahu a megbeszélésen.

Az egység köztünk világos üzenetet közvetít az emberek, az ellenség és a világ felé 

− tette hozzá. „Láttam csodálatos, a fronton álló harcosainkat, akik tudják, hogy az egész nemzet mögöttük van. Megértik a feladat nagyságát. Bármely pillanatban készek cselekedni, kiirtani a véreskezű szörnyeket, akik ránk támadtak. A Hamász úgy gondolta, hogy összeomlunk, de mi leszünk azok, akik szétverjük a Hamászt” − jelentette ki az izraeli kormányfő.

A tel-avivi katonai főhadiszálláson ülésező minisztereket tájékoztatta a biztonsági helyzetről Oded Baszijuk, az izraeli hadsereg hadműveleti osztályának vezetője.

Mindeközben, ahogy lapunk is megírta, orvosi jelentések alapján a szerint súlyos bántalmazásokat, kínzásokat kellett átélniük az izraeli áldozatoknak. Vannak köztük olyanok, akiket csak a fogazatuk alapján lehet azonosítani, annyira brutálisan bántak velük a Hamász terroristái.

Borítókép: Letakart férfi holttest az izraeli Szderót városban 2023. október 7-én, miután a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.