Gyors tűzszünetre szólított fel az orosz külügyminiszter

A palesztin–izraeli konfliktus eszkalációjáról tárgyalt telefonon Szergej Lavrov orosz és Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter – közölte kedden a moszkvai külügyminisztérium.

Forrás: MTI2023. 10. 11. 6:18
LAVROV, Szergej
Fokváros, 2023. június 2. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrõl a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és a Dél-Afrikai Köztársaságot tömörítõ BRICS-csoport külügyminisztereinek tanácskozásán Fokvárosban 2023. június 1-jén. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külügyminiszterek véleménycserét folytattak az aktuális közel-keleti napirendről, különös tekintettel a palesztin–izraeli konfliktus kiéleződésére. Hangsúlyozták a fegyveres konfrontáció mielőbbi beszüntetésének és a helyzet meglévő nemzetközi jogi alapokon történő rendezésének fontosságát − írták a tárca honlapján közzétett tájékoztatásban.

Az orosz külügyminisztérium szerint Lavrov és Amirabdollahián a transzkaukázusi helyzetről is egyeztetett, és sürgette a közös munka mielőbbi folytatását egy regionális konzultatív platform keretében.

A megbeszélés során az orosz külügyminiszter gyors tűzszünetre szólított fel 

− írta tudósításában a Reuters hírügynökség.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov elmondta, hogy Moszkva a diplomáciai erőfeszítések minden formátumában részt vesz, a korlátozott előrelépés ellenére.

Ennek ellenére továbbra is erőfeszítéseket kívánunk tenni, és szerepet kívánunk vállalni a rendezéshez vezető utak keresésében

− mondta a szóvivő.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.