Hősként halt meg – megemlékeztek a meggyilkolt francia tanárról + videók

Arras városának főtere megtelt azokkal, akik szerették volna tiszteletüket leróni Dominique Bernard előtt.

2023. 10. 15. 16:59
null
French police officers from the forensic service stand in front of the Gambetta high school in Arras, northeastern France on October 13, 2023, after a teacher was killed and two other people severely wounded in a knife attack, police and regional officials said. The perpetrator has been detained by police, Interior Minister Gerald Darmanin wrote on X, formerly Twitter. (Photo by Denis CHARLET / AFP) Fotó: Denis CHARLET / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több százan emlékeztek meg az Arras városában pénteken meggyilkolt tanárról, Dominique Bernard-ról, akiért misét is tartottak a helyi templomban. A helyi Hősök tere teljesen megtelt megemlékezőkkel és azokkal, akik tiszteletüket akarták leróni az áldozat előtt. 

Az eseményen felszólalt a francia város polgármestere is. Frédéric Leturque elmondta, hogy a város nem enged semmilyen támadásnak, és elmondta, hogy mindenki tisztelettel gondol Dominique Bernard-ra, és mellette áll a város. A helyiek egyperces néma csend után együtt elénekelték a francia himnuszt. 

A tanár egy egykori tanítványa, a most 14 éves Manon elmondta, fontos volt számára, hogy még elbúcsúzhatott a tanárától. Mint mondta, 

hősként távozott, bárhol is legyen most, büszke lehet magára, hiszen nélküle sokkal rosszabb is lehetett volna. 

A város főterén 2015-ben elhelyezett emléktábla előtt rengetegen álltak sorba, hogy letehessenek egy szál virágot vagy egy koszorút. A táblát akkor a Franciaországban és szerte a világon elesett ártatlan emberek tiszteletére állították.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Denis Charlet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.