Így használhatják fel az ukránok a dark webet arra, hogy elkerüljék a besorozást

A dark weben kínálnak halotti anyakönyvi kivonatokat az ukránoknak, hogy elkerüljék a besorozást. Még áltemetést is tartanak a hadsereg elől bujkálóknak.

Forrás: Világgazdaság2023. 10. 06. 18:16
null
Ukrajna, 2023. március 17. Jurij, egy ukrán katona egységének az orosz erõk által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut térségében lévõ állásában 2023. március 17-én. MTI/EPA/Maria Senovilla Fotó: Maria Senovilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamisított halotti anyakönyvi kivonattal kerülhetik el az ukránok a besorozást – adta hírül a Világgazdaság.  A RIA Novosztyi által felfedezett oldalon a hirdető azt ígéri, hogy a hamisított iratok és adatok minden adatbázisban elérhetők lesznek. 

Ha a vevő szeretné, ezenkívül a hirdetés feladói még áltemetést is vállalnak. A „szolgáltatás” kerek tízezer dollárba kerül.

Ugyan Ukrajnában öt év börtönnel büntetik azokat a 18 és 60 év közötti férfiakat, akik nem hajlandók bevonulni katonának, viszont a RIA értesülései szerint vannak olyan ukrán városok, ahol szinte az összes férfit besorozták, nem törődve az egészségi állapotukkal és a korukkal – számolt be a Világgazdaság. 

Hozzátették: több forrásból és elfogott ukrán katonák beszámolójából a RIA úgy értesült, hogy több esetben is nem sokkal a besorozás után az újoncokat a csatatérre küldik kiképzés nélkül, ahol gyakorlat és harctéri rutin nélkül minimális a túlélési esélyük. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Maria Senovilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.