Izraeli külügyminiszter: Ez a háború nem fog gyorsan véget érni

Eli Cohen szerint mindent megtesznek, hogy elpusztítsák a Hamászt.

2023. 10. 09. 18:59
null
Rafah, 2023. október 9. Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjainál palesztinok a Gázai övezet déli részén lévõ rafahi menekülttáborban 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 700 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 493, a sebesülteké meghaladja a 2700-at. MTI/AP/Hatem Ali Fotó: Hatem Ali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez a háború nem fog néhány nap alatt véget érni, rengeteg idő lesz, amíg megfékezzük az embertelen terrorizmust – húzta alá hétfő esti sajtótájékoztatóján Eli Cohen. Az izraeli külügyminiszter hangsúlyozta, országa soha nem felejti el a Hamász terroristáinak kegyetlenségét, a szombat hajnali támadás halálos áldozatainak száma mára már hétszáz fölé emelkedett, több mint száz izraelit pedig túszul ejtettek a szélsőséges palesztin terrorszervezet harcosai. Cohen elmondta, hétfőn meglátogatta a déli városokat, településeket, amelyek a frontvonalában voltak a szombat hajnali támadásnak.

Ehhez fogható mészárlást csak a nácik voltak képesek végrehajtani

− jelentette ki. Hozzátette: még az Iszlám Állam sem tett ehhez hasonlót, s talán az ukrajnai háborúban sem volt példa ilyen mértékű kegyetlenségre. A külügyminiszter azt is hangsúlyozta, hogy a Hamász nem magától hajtotta végre ezeket az embertelen cselekedeteket, a terrorszervezet mögött Irán áll. 

Le fogjuk győzni őket, mert nincs más választásunk

− húzta alá Cohen.

Az izraeli–arab háborúk áldozatainak száma

A sajtótájékoztatón megszólalt az izraeli védelmi erők szóvivője is, aki elmondta, a harcok még javában folynak néhány, a Gázai övezettel határos izraeli településen. 

Libby Weiss aláhúzta, az izraeli hadsereg célja az elkövetkező időszakban, hogy örökre megsemmisítse a Hamász katonai kapacitásait és infrastruktúráját.

 

Borítókép: Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjainál palesztinok a Gázai övezet déli részén lévő rafahi menekülttáborban 2023. október 9-én (Fotó: MTI/AP/Hatem Ali)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.