Izraelnek megtették a németek, amit Ukrajnának nem

Németország engedélyezte Izraelnek, hogy bevesse a Hamász ellen azt a két Heron típusú harci drónt, amelyet a németek lízingelnek, de kiképzési célból még a közel-keleti országban állomásoznak. Az ukránok hasonló kérése nem kapott zöld jelzést.

Forrás: Reuters2023. 10. 12. 10:14
Heron drón Fotó: SSGT REYNALDO RAMON, USAF Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igent mondott a német védelmi minisztérium Izrael kérésére, hogy bevethesse a Hamász elleni harcban azt a két Heron típusú, izraeli gyártmányú harci drónt, amelyet – három továbbival együtt – Németország lízingel, de kiképzési célból még a közel-keleti országban állomásoznak – erősítette meg a Der Spiegel német hetilap által megszellőztetett információt egy minisztériumi forrás a Reuters hírügynökségnek.

Korábban Ukrajna is remélte, hogy Németország engedélyezi a Heronok használatát az Oroszország elleni védekezésben, ám Berlin nem adott zöld jelzést

– hívta fel a figyelmet közösségimédia-bejegyzésében a Visegrád24.

A 16, kiképzési céllal Izraelben tartózkodó német katona a Hamász szombati támadása után elhagyta az országot, és visszatért Németországba.

Az információk szerint Izrael golyóálló mellényeket és orvosi felszerelést is kért, továbbá felvetette izraeli sérültek németországi kórházakban való kezelésének lehetőségét is.

Borítókép: Heron drón repülés közben (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.