Jaroslaw Kaczynski: Nem hagyjuk, hogy Lengyelországot elárulják!

„Ez nagy siker a pártunk és Lengyelország számára is. Nem hagyjuk, hogy Lengyelországot elárulják!” – mondta Jarosaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság párt elnöke az exit poll eredmények bejelentése után.

2023. 10. 15. 21:29
KACZYNSKI, Jaroslaw
Sandomierz, 2023. október 13. Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, a kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) elnöke (k) beszél támogatóihoz a Sandomierzben rendezett kampányeseményen 2023. október 13-án. A parlamenti választásokat október 15-én tartják Lengyelországban. MTI/AP/Czarek Sokolowski Fotó: Czarek Sokolowski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez nagy siker a pártunk és Lengyelország számára is. Nem hagyjuk, hogy Lengyelországot elárulják!” – mondta Jarosaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság párt elnöke az exit poll eredmények bejelentése után.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a szavazatok 36,8 százalékával az első helyen végzett a lengyel választásokon a Jog és Igazságosság (PiS) kormánypárt – derült ki az első exit pollból. A második helyen futott be a Donald Tusk által vezetett Polgári Koalíció (KO) választási szövetség. A harmadik helyen – nevéhez hűen – végzett a Lengyel Néppárt (PSL) és a Lengyelország 2050 szövetsége, a Harmadik Út. A Baloldal (Lewica) 8,6 százalékot kapott, míg az ötödik a PiS-től jobbra álló Konföderáció lett, 6,2 százalékkal.

A választáson rekordmagas, 72,9 százalékos részvétel volt.

Köszönjük, hölgyeim és uraim! Köszönöm szépen! A szavazás első eredményei pártunk történetének negyedik győzelmét jelentik. A negyedik győzelmet a parlamenti választásokon és a harmadikat egymás után. Ez nagy siker a pártunknak és siker Lengyelországnak 

– fogalmazott Kaczynski.

Kiemelte:

Függetlenül attól, hogy hatalmon vagyunk-e vagy ellenzékben, meg fogjuk valósítani a tervünket. És nem hagyjuk, hogy Lengyelországot elárulják! Hogy Lengyelország elveszítse azt, ami a legértékesebb nemzetünk történelmében, a függetlenségét, a jogot, hogy saját sorsáról döntsön 

– tette hozzá.

Boríótkép: Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, a kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) elnöke (Fotó: MTI/AP/Czarek Sokolowski)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.