Hamarosan kiderülhet, mennyi izraelit ejtett foglyul a Hamász + videók

Az izraeli hadsereg 24 órán belül evakuálja az ország állampolgárait a gázai határ közeléből.

2023. 10. 08. 12:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael déli részén több helyen is harcok folynak az izraeli erők és a palesztin fegyveresek között. A média az izraeli hadsereget idézi, amely azt mondja, hogy egyik napról a másikra visszavette az irányítást a legtöbb déli terület felett. Az összecsapások ennek ellenére folytatódnak a gázai határhoz közeli Beeriben, Szderotban és négy másik déli helyen, amelyeket nem jelöltek meg. Kfar Azában – egy másik, a gázai határhoz közeli területen – a lakosok továbbra is elbarikádozzák magukat az otthonaikban, és segítségre várnak – olvasható a BBC brit hírügynökség cikkében.

Kfar Aza még mindig háború alatt áll

 – mondta az egyik helyi lakos.

Az X-re feltöltött videókon az is látszik, hogy bombázzák Gázát.

Szombat óta több mint négyszáz palesztin fegyverest öltek meg Izrael déli részén és a Gázai övezetben, és több tucatnyit fogtak el – közölte Daniel Hagari, az izraeli haderő szóvivője. Vasárnap Benjamin Netanjahu miniszterelnök egyébként helyzetértékelést tart Yoav Gallant védelmi miniszterrel, Herzi Halevi vezérkari főnökkel és más magas rangú védelmi tisztviselőkkel – áll az izraeli miniszterelnöki hivatal közleményében.

A Haaretz izraeli újság internetes oldalának beszámolója szerint eközben a rendőrség továbbra is készültségben marad országszerte. A rendőrségi vezetők a gázai helyzet miatt adtak ki erre vonatkozó utasítást. 

Magas szintű operatív éberséget kell fenntartani a terrortámadások miatt

 – tették hozzá.

Az izraeli hadsereg bejelentette azt is, hogy 24 órán belül evakuálják az ország összes állampolgárát a gázai határ közeléből – írja a B92 szerb hírportál. Azt egyelőre nem tudni, hogy a szombati meglepetésszerű támadást követően mennyi izraeli esett a terroristák fogságába, még pontos becslések sincsenek. A Hamász katonai szárnya az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízióval vasárnap azt közölte, hogy a következő néhány órán belül nyilvánosságra hozza az elfogott izraeli foglyok számát.

Borítókép: Izraeli katonák Szderót déli városban 2023. október 7-én (Fotó: MTI/AP/Cafrir Abajov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.