Kínába indult Szijjártó Péter

A tárcavezető figyelmeztetett: sajnos komoly a veszélye annak, hogy a világ újra blokkokra fog osztódni.

2023. 10. 15. 8:21
null
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kínába utazott 2023. október 15-én. (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az, hogy új világrend van kialakulóban, teljesen egyértelmű. Hogy hogyan néz majd ki ez a világrend, ma még teljesen bizonytalan. Sajnos komoly a veszélye annak, hogy a világ újra blokkokra fog osztódni. Ez nekünk nagyon rossz lenne – ebben van történelmi tapasztalatunk” – írta Facebook-oldalára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

Hozzátette: „Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a következő évek az összeköttetésekről, a konnektivitásról, a kulturált nemzetközi együttműködésről szóljanak. Kelet és Nyugat együttműködése nélkülözhetetlen a globális biztonsági és gazdasági veszélyek leküzdéséhez.”

A kínai elnök kezdeményezése, az Egy övezet, egy út ezt a célt szolgálja. Most irány Peking, a kezdeményezés csúcstalálkozója. Repülés egész nap, érkezés ottani késő este

– zárta posztját a tárcavezető.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kínába utazott 2023. október 15-én (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.