Blokáddal akadályozza a Hamász, hogy a civilek elhagyják Gázát + videó

Izrael még nagyobb támadásokra készül, miközben a terrorszervezet emberi pajzsként használja a civileket.

2023. 10. 15. 6:29
null
Gáza, 2023. október 14. Gázai palesztin lakosok menekülnek a városból 2023. október 14-én, mert az izraeli hadsereg az elõzõ nap elrendelte a Gázai övezet északi részének kiürítését a terület ellen tervezett szárazföldi hadmûvelet miatt. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol 1300 ember életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások 2215 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Haiszam Imad Fotó: Haiszam Imad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Légi felvételek bizonyítják, hogy a Hamász palesztin terrorszervezet elzárja az utat a Gázai övezett elhagyni készülő civilek elől – számolt be Facebook-oldalán szombat este az izraeli külügyminisztérium, az izraeli hadsereg fotóit közölve.

A tárca a posztban kiemelte, a Hamász büszke cselekedeteire, melyekkel minden civil áldozatért felelős. A terrorszervezet azt követően létesítette a blokádokat a közutakon, hogy Izrael felszólította a civil lakosságot, azonnal hagyják el Gázát. A térségben múlt hétvége óta dúlnak véres harcok, melyek azután robbantak ki, hogy a Hamász több ezer rakétát szórt Izraelre, majd terroristái a közel-keleti országba is beszivárogtak a civil lakosságot lemészárolva és temérdek túszt ejtve.

Továbbra is arra kérjük Gáza lakóit, menjenek délre. A Hamász élő pajzsként használ benneteket

– figyelmeztette a civileket Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője.

Hozzátette: a következő időszakban még erőteljesebb támadásokat fognak intézni a Gázai övezet ellen – számolt be a The Times of Israel izraeli hírportál.

Borítókép: Gázai palesztin lakosok menekülnek a városból 2023. október 14-én, mert az izraeli hadsereg az előző nap elrendelte a Gázai övezet északi részének kiürítését a terület ellen tervezett szárazföldi hadművelet miatt (Fotó: MTI/EPA/Haiszam Imad)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.