Levették az ukránok az OTP-t a háborút támogató cégek listájáról

A NACP hangsúlyozta: elvárja, hogy az OTP Bank haladéktalanul tartsa be a létrejött megállapodást.

2023. 10. 02. 19:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban az Európai Unió Külügyi Szolgálatának részvételével zajló megbeszélések során az OTP Bank számos kötelezettségvállalást tett az orosz piacra vonatkozó jövőbeli terveit illetően – kezdi közleményét az ukrajnai Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NACP). Az ügynökség ezért – teljesítve a megállapodás rá eső részét – törölte a bankot a háború nemzetközi támogatóinak listájáról. A NACP hangsúlyozta: elvárja, hogy az OTP Bank haladéktalanul tartsa be a létrejött megállapodást.

Az ukránok még tavasszal tették a háború nemzetközi szponzorainak listájára az OTP Bankot, azzal az indoklással, hogy oroszországi leányvállalata eredménye utáni adójával az agresszort támogatja, a megszállt területeken folytat tevékenységet, illetve kedvezményes hiteleket biztosít katonák számára. Ezeket a vádakat az OTP azonnal tételesen megcáfolta, nem beszélve arról, hogy számos más külföldi bank – az OTP-nél sokkal nagyobb piaci súllyal – szabadon tevékenykedhetett. Mint azt ifj. Lomnici Zoltán is elmagyarázta, a listának különösebb jogi vagy üzleti következménye egyébként nem volt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: LCV) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.