Matan Peleg: Izraelben teljes a konszenzus, a Hamászt meg fogjuk semmisíteni!

European Pro-Israel Summit címmel rendez konferenciát hétfőn a Néprajzi Múzeumban az Alapjogokért Központ, amelyen több neves izraeli szereplő sem tudja képviseltetni magát, miután a Hamász palesztin radikális terrorista csoport megtámadta Izraelt, háborút kirobbantva ezzel. Ez történt az Im Tircu befolyásos izraeli jobboldali szervezet vezérigazgatójával, Matan Peleggel is, akit telefonon értünk utol.

2023. 10. 09. 9:37
null
Tel-Aviv, 2023. október 8. Rendõr vizsgálja a romokat egy palesztin rakétatámadást követõen Tel-Avivban 2023. október 8-án. Elõzõ nap a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Az izraeli egészségügyi tárca október 8-i közlése szerint 2048 sebesültet szállítottak kórházba, akik közül az életveszélyes és súlyos sebesültek számát háromszázötvenre becsülik. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matan Peleg a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, hogy hatalmas kihívás előtt áll az izraeli társadalom.  

Őszintén szólva nagyon meglepődtünk azon, ami Gázában történt. Nagyon meglepődtünk, mert a Hamász korábban folyamatosan több juttatást és több pénzt követelt Izraeltől, miközben továbbra is egy diktatúraként uralkodott Gáza felett. Azonban mivel zsidó ünnepek voltak, és mivel nem akartunk konfliktust, valamennyi juttatást adtunk nekik, ami láthatólag túl sok volt

– árulta el az Im Tircu szervezet elnöke, aki szerint az első nap egy nagyon véres, és rengeteg áldozattal járó támadást indítottak el a terroristák. 

Most már lassan az izraeli társadalom túllépett ezen, nagyon hamar váltottunk, és most a védekezésből a támadásba lépünk át, és hamarosan győztesként fogunk kikerülni ebből a konfliktusból

– jelentette ki Matan Peleg, aki a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, hogy a társadalomban az első pillanattól konszenzus alakult ki abban, hogy fel kell venni a harcot a terroristákkal, és el kell pusztítani őket. 

Izraelben az emberek mindig vitatkoznak, ez egy nemzeti sport. Itt semmiről sincs konszenzus. Minden vita folyamatosan nyitva van. De most teljes konszenzus van, teljes a konszenzus a jobb és a bal oldal között Izraelben, arról, hogy a terroristákat meg kell semmisíteni

– jelentette ki Peleg, majd kiemelte, hogy a terroristák elleni konszenzus azért is rendkívül nagy a társadalomban, mer Izrael mindent megpróbált megtenni, hogy elkerülje a konfliktust.

Mi tényleg mindent megpróbálunk megtenni, amit csak tudunk. És a Hamász ennek ellenére szörnyű támadást hajtott végre ellenünk. Csecsemőket raboltak el. Még a bibliai időkből sem emlékszem olyan történetekre, amelyekben csecsemőket raboltak volna el. Ártatlan nőket, lányokat raboltak el. Hihetetlen, hogy valami ilyesmi történik a mi időnkben. Ezért is van teljes konszenzus a Hamász elpusztításával kapcsolatban. Remélem, hogy az izraeli kormány felhasználja ezt a konszenzust

– fejtette ki véleményét Peleg. 

Azt is elmondta, hogy továbbra sem tudni, mi lesz az elrabolt izraeli állampolgárok sorsa, ugyanis senki se tudja, mit tervez velük a Hamász.

Nagyon nehéz erre a kérdésre választ találni, de azt hiszem, ami itt fontos, hogy az emberek Izraelben megértsék: nem számít mi történik, nem egyezhetünk bele abba a helyzetbe, hogy a túszok miatt megadjuk magunkat. Soha nem szabad megadni magunkat. Nem számít, mi történik, Izrael soha sem adhatja meg magát!

– szögezte le az Im Tircu befolyásos izraeli jobboldali szervezet vezetője. Megjegyezte végül, hogy a jelenlegi konfliktusnak még nagyon az elején vagyunk, több hétig is eltarthatnak a harcok.

Borítókép: Rendőr vizsgálja a romokat egy palesztin rakétatámadást követően Tel-Avivban 2023. október 8-án. (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.