Megdöbbentő részletek derültek ki a csecsemők meggyilkolásáról

Ez nem háború, ez nem egy csatatér, ez egy mészárlás – mondta az Izraeli Védelmi Erők vezérőrnagya.

2023. 10. 11. 13:19
null
Gáza, 2023. október 11. Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 11-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások legalább 900 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Hatem Musza Fotó: Hatem Musza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy kibucba behatoló izraeli csapatok negyven csecsemő holttestét találták meg, többüket lefejezték a Hamász arab terroristái. 

Az I24 újságírója a helyszínről bejelentkezve elcsukló hangon számolt be arról, hogy mit találtak az izraeliek a visszafoglalt településen. 

Gyerekek és nők fejét vágták le 

– erről már David Ben Zion, a 71-es egység parancsnokhelyettese beszélt, hívja fel rá a figyelmet az Origó. 

Itai Veruv, az Izraeli Védelmi Erők vezérőrnagya pedig egyértelműen mészárlásnak nevezte a Kfar Aza-i állapotokat, és úgy vélte, hogy ez nem hasonlít ahhoz, aminek Izrael a közelmúlt történelmében szemtanúja volt.

Ez nem háború, ez nem egy csatatér, ez egy mészárlás

– mondta Veruv a Times of Israelnek. Hozzátette: „Látod a csecsemőket, az anyjukat és az apjukat, a hálószobájukban és a védett szobájukban, és azt, ahogy a terroristák megölték őket. Ilyet még életemben nem láttam.”

 

„Ezt senki sem tudta volna elképzelni”

A Kfar Aza-i gyilkosságok csak töredékét jelentik a Hamász terroristái által okozott haláleseteknek és pusztításnak. A hírek szerint több újságírót beengedtek a Gázai övezeten kívül fekvő Kfar Aza kibucba, hogy megnézzék az arab terroristák vérengzésének eredményét.

Az Opindia indiai hírportál szerint a kibuc legalább kétszáz lakóját ölték meg a Hamász terroristái. „Senki sem számíthatott arra, ilyen szörnyűségekre, amiket ezektől a katonáktól hallok” – mondta Nicole Zedeck, az i24 nevezetű izraeli hírportál újságírója.

Ahogy korábban említettem, legalább negyven csecsemőt vittek ki hordágyon. Továbbra is csak felborult kiságyakat, hátrahagyott babakocsikat látunk, az összes ajtó nyitva hagyva

– tette hozzá. 

Levágott fejű csecsemők, ezt mondták [a katonák]. Lelőtték őket. Családokat lőttek le, lelőtték őket az ágyukban. Ez olyan, amit senki sem tudott volna elképzelni. Férfiak, nők, gyerekek, összekötözött kézzel, lelőtték, kivégezték őket, levágták a fejüket

– mondta Zedeck a borzalomról.

Margot Haddat francia újságíró mindehhez hozzátette: ez annyira hátborzongató, hogy senki sem akarta felfedni, amíg nincs százszázalékos megerősítés.

 

Borítókép: Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 11-én (Fotó: MTI/AP/Hatem Musza)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.