Mesterlövészek védik a spanyolországi katedrálisokat + videó

A dél-európai országban a napokban terrorcselekményre készülhettek.

2023. 10. 26. 12:22
Pro-Palestinian demonstration in Madrid
MADRID, SPAIN - OCTOBER 21: People stage a demonstration in support of Palestinians in Madrid, Spain on October 21, 2023. Burak Akbulut / Anadolu (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra robbannak ki Európában az palesztinbarát tüntetések, amelyeken a demonstrálók nem ritkán a Hamász palesztin terrorszervezetet éltető, és Izrael-ellenes jelszavakat skandálnak. A kontinens nagyvárosaiban rendkívüli módon megszaporodtak az antiszemita bűncselekmények is, beleértve a turisták által közkedvelt spanyolországi településeket is. A BilbaoHiria nevű spanyolországi baszk nyelvű hírportál arra hívta fel a figyelmet, a leóni katedrális tetején mesterlövészek felügyelik a biztonságot a városban.

Spanyolországban múlt héten emelték a terrorfenyegetettségi szintet a negyedikre, azt követően, hogy Brüsszelben két svéd futballszurkolót meggyilkoltak, Párizsban pedig egy iskolai tanárral végeztek. Három nap múlva pedig már arról szóltak a hírek, hogy négy embert, köztük két spanyol állampolgárt tartóztattak le a hatóságok, azzal vádolva őket, terrorcselekményre készültek.

A BilbaoHiria szerint a biztonsági intézkedések fokozásának jele, hogy mesterlövészeket lehet látni a spanyol nagyvárosokban, elsősorban a turisták által is látogatott helyszíneken.

Leónban tartották egyébként kedden az EU-tagországok távközlési minisztereinek nem hivatalos találkozóját, feltehetőleg a városban ezért is szigorították a biztonsági intézkedéseket. A La Razón spanyol nyelvű újság közölte, León utcáit fegyveres rendőrök lepték el a napokban, és katonai helikopterek is gyakran repültek át a város felett.

Borítókép: Palesztinpárti tüntetés a spanyolországi Madridban 2023. október 21-én (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Burak Akbulut)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.