Nagykövetségeket fenyegetett a dühös tömeg a Közel-Keleten + videók

A gázai kórházat ért brutális légicsapás ellen tiltakozó tömeg akart rárontani Izrael jordániai nagykövetségére Ammánban kedden este. A libanoni Bejrútban az amerikai és a francia követség előtt gyülekezett a tömeg.

2023. 10. 18. 7:04
null
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tucat demonstráló próbált rárontani az ammáni izraeli nagykövetségre kedden este. Szemtanúk szerint a tüntetők a gázai kórházat ért támadás feletti haragjukban fel akarták gyújtani az épületet – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál. A rendőrség azonban közbelépett, és sikerült hátrébb szorítania az embereket az épülettől. Egyes hírek szerint könnygázt is bevetettek.

Eközben Libanon fővárosában, Bejrútban is mintegy ezerfős, dühös tömeg gyülekezett, hogy tiltakozzon a kórház elleni légicsapás miatt. Mivel Izraelnek nincs képviselete az országban, a tüntetők az amerikai és a francia nagykövetséget vették célba, ezeket az országokat ugyanis részben felelősnek tartják a Gázai övezet elleni támadásokért, hiszen mindkét állam támogatja Izraelt – írta a Fox News amerikai televíziós hálózat.

 

Mint arról beszámoltunk, kedden rakétatalálat ért egy gázai kórházat, ahol korábban több ezren kerestek menedéket a légicsapások elől. A hatóságok közlése szerint legalább ötszáz halálos áldozata van az incidensnek. Sokan bennégtek az épületben, másokat a romok temettek maguk alá. A palesztinok Izraelt vádolják a támadással, míg Izrael szerint egy a palesztinok által kilőtt rakéta csapódott a kórházba.

Borítókép: A gázai kórházat ért brutális légicsapás ellen tiltakozó tömeg akart rárontani Izrael jordániai nagykövetségére Ammánban kedden este (Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.