Őfelsége Von der Leyen: Brüsszel fellázadt a bizottság elnöke ellen

A brüsszeli elit antiszemitizmusába bukhat bele az Európai Bizottság elnöke?

2023. 10. 17. 17:46
VON DER LEYEN, Ursula
Granada, 2023. október 5. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a sajtó képviselõinek nyilatkozik az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltõ Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetõit hívta meg az EPC tanácskozására. MTI/EPA-EFE/Miguel Angel Molina Fotó: Miguel Angel Molina
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról ír a Politico, hogy Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének bár külföldön fényes hírneve van, Brüsszelben és a tagállamok szemében egyre ellenszenvesebb személy. 

A Politico cikkéből kiderült, hogy a diplomaták, törvényhozók és Von der Leyen saját Európai Bizottságának munkatársai csak azután kezdték el ezeket a véleményeket hallatni magánbeszélgetésekben ,miután a bizottság elnöke izraeli útja során nem közvetítette üzenetüket Izraelnek, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközi jogot.

Egyre inkább királynőként viselkedik – kritizálta egy uniós diplomata az elnökasszony tetteit.

Hiába mentegetőzött Eric Mamer, a bizottság vezető szóvivője, aki elmondta, hogy Von der Leyen csupán a bizottságot képviseli, nem pedig a 27 uniós tagállam álláspontját, a kritikák továbbra is gyülekeztek.

Nathalie Loiseau európai törvényhozó, Emmanuel Macron francia elnök Renew Europe frakciójának vezető tagja az X-en közzétett bejegyzésében így fogalmazott: „Nem értem, mi köze van a bizottság elnökének a külpolitikához, ami nem az ő mandátuma” – írta.

A növekvő antiszemitizmus eddig is elég aggodalomra adott okot, viszont a brüsszeli elit lázadása teljesen új perspektívába helyezi ezt a jelenséget. Az már csak a sors fintora lenne, ha ezért engedné el az Európai Parlament az elnöknő kezét, akinek kétes és korrupciógyanús ügyeit máskor kész eltusolni, mint amikor a vakcinabeszerzések kapcsán mosdatták Von der Leyent.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a sajtó képviselőinek nyilatkozik az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Miguel Angel Molina)    

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.