Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Sokkot kapott a televíziós interjú után a fiatal túsz édesanyja

Az október 7-i izraeli mészárlás óta az áldozatok hozzátartózói egy fájdalmas új valóságban élnek. Talán még inkább igaz ez a Gázába hurcolt túszok szeretteire, akik rettegve várják a híreket szüleik, gyermekeik, testvéreik hogylétéről. Azok pedig néha a lehető legsokkolóbb módon érkeznek.

2023. 10. 24. 17:04
This aerial picture shows abandoned and torched vehicles at the site of the October 7 attack on the Supernova desert music Festival by Palestinian militants near Kibbutz Reim in the Negev desert in southern Israel on October 13, 2023. The rave event had drawn thousands of party-goers from October 6 to the desert site close to Kibbutz Reim, less than five kilometres (three miles) from the Gaza Strip. But it turned into a horror show early the next day when Hamas militants crossed the border on motorcycles, vans, speed boats or paramotors, launching their surprise offensive on Israel. (Photo by Jack GUEZ / AFP) Fotó: AFP/Jack GUEZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rachel Goldberg 23 éves fia, az amerikai–izraeli kettős állampolgár Hersh Goldberg-Polin is a túszok egyike. A kétségbeesett édesanya az elmúlt több mint két hétben folyamatosan azért küzdött, hogy hírt kapjon fiáról, és sürgesse a túszok szabadon bocsátását.

Többek között a CNN-nek is beszélt, az interjú azonban óriási sokkot hozott Goldberg számára. Anderson Cooper műsorvezető, aki dokumentumfilmet készít a Supernova zenei fesztiválon történt mészárlásról, a beszélgetés végén megkérdezte, hogy láttak-e felvételt a fiukról, mire az édesanya azt felelte, hogy még nem sikerült semmilyen videóra rábukkanniuk.

Anderson iszonyú felvételt mutatott Hersh Goldberg-Polin szüleinek. A videón látszik, ahogy a fiatalember felmászik a terroristák teherautójára.

„De aztán megfordul, meglátod ezt a véres csonkot, és eláll a lélegzeted” – érzékeltette az őket ért sokkot az édesanya.

Hersh egyik karja ugyanis leszakadt a támadásban.

Rachel Goldberg a Haaretz izraeli napilap podcastjének nyilatkozva elmondta, hogy izgatottan fogadta az amerikai túszok, Judith és Natalie Raanan szabadon bocsátásának hírét, akik, mint megjegyezte, az ő családjukhoz hasonlóan Chicagóból származnak.

Hersh Goldberg-Polint a Nova zenei fesztiválról hurcolták el a terroristák, ahol mintegy 260 szórakozó fiatalt gyilkoltak meg a fegyveresek. Az áldozatokra megrendítő videóval emlékezett az izraeli külügyminisztérium.

Egy magyar DJ, Tóth András, szerencsésen túlélte a borzalmas támadást, megmenekülésének történetéről lapunk is beszámolt.

Mint azt megírtuk, néhány órával ezelőtt a Hamász két újabb túszt, két idős holokauszt-túlélő asszonyt engedett szabadon, férjeiket azonban továbbra is fogva tartják Gázában. Egyikük lánya, a Londonban élő művész és tudós Sharone Lifschitz a The Telegraph brit napilapnak így fogalmazott: 

Bár nem tudom szavakba önteni a megkönnyebbülést, hogy most már biztonságban van, továbbra is arra fogok összpontosítani, hogy biztosítsam apám és mindazok – mintegy kétszáz ártatlan ember – szabadon bocsátását, akik továbbra is túszok Gázában.

 

Borítókép: Elhagyott autók a Nova zenei fesztiválon (Fotó: AFP/Jack Guez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.