Szijjártó Péter szerint aki nem hajlandó beállni a brüsszeli fősodorba, azt azonnal Moszkva kémjének, Putyin barátjának titulálják

Szlovákiai választási eredmények, európai uniós politikai kérdések, kapcsolatok Oroszországgal, energiabiztonság, ukrajnai háború és jószomszédi viszony – többek között ezekben a témákban kérdeztük a külgazdasági és külügyminisztert. Szijjártó Péter a Magyar Nemzetnek adott interjúban elárulta azt is, hogy mit tenne azokkal a nagykövetekkel, akik beavatkoznak az adott ország belügyeibe. A tárcavezető világossá tette továbbá, hogy mi segítheti a svédek NATO-tagságát.

2023. 10. 02. 18:48
null
2023.10.02. Budapest Szijjártó Külügyi és külgazdasági miniszter Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha lenne olyan nagykövet, aki bármilyen, az adott ország belpolitikáját érintő kérdésbe beleavatkozik, állást foglal, közös európai akcióban vesz részt az engedélyem nélkül, akkor természetesen azonnali hazarendelés a következmény.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Éberling András)

Szijjártó Péter a Magyar Nemzetnek nemcsak a nagykövetek viselkedési kódexéről beszélt, ami szerinte kívánatos volna, hanem azt is elmondta, hogy a Magyarországon állomásozó külföldi diplomatákat miért fenyegette meg nyíltan. 

Arra kérdésre, ő is érzi-e, amit a mainstream média egyre többször hangoztat,vagyis hogy a világ elfáradt az ukránok támogatásában, erősen fogalmazott a miniszter. 

A Szijjártó Péterrel készült interjút itt olvashatják: „Teljesen nyíltan fenyegettem meg őket”

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.