Szíria: izraeli rakétatámadás érte a damaszkuszi és az aleppói repülőteret

Az arab ország közlése szerint egy ember meghalt.

Forrás: MTI2023. 10. 22. 8:56
Damaszkusz, 2019. január 21. A szíriai légvédelmi rendszer elfogórakétái az Izraelbõl kilõtt rakétákat célozza Damaszkusz közelében 2019. január 21-én. Az izraeli hadsereg arról tájékoztatott, hogy támadásokat hajt végre iráni célpontok ellen Szíriában, a hadsereg az al-Kudsz iráni elitegység célpontjaira mér csapásokat. Izrael az elmúlt hónapokban sokszor hajtott végre légicsapásokat iráni célpontok ellen Szíriában. MTI/EPA/Juszef Badaui Fotó: Juszef Badaui
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rakétatámadás érte vasárnapra virradóra a damaszkuszi és az aleppói repülőteret, egy ember meghalt, a légikikötők működését felfüggesztették – jelentette a szíriai állami média, Izraelt téve felelőssé a támadásért. Az arab ország közlekedési minisztériuma bejelentette, hogy a forgalom újraindításáig a járatokat a Földközi-tenger partján lévő el-Ládzikíja repülőterére irányítják.

Az aleppói és a damaszkuszi repülőteret – melyek Szíria legfontosabb légikikötői – korábban már érték légitámadások, amelyek miatt működésük egy időre akkor is leállt.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők, köztük a libanoni Hezbollah síita szervezet hadállásai ellen. Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Borítókép: Illusztráció. A szíriai légvédelmi rendszer elfogórakétái az Izraelbõl kilőtt rakétákat célozza Damaszkusz közelében 2019. január 21-én (Fotó: MTI/EPA/Juszef Badaui)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.