Tarol a TikTokon a migránsokat elutasító lengyel politikus + videó

A lengyel kormánypárti Dominik Tarczyński milliós megtekintéseket generál videóival, ahol jobboldali konzervatív véleményét hangoztatja.

2023. 10. 04. 20:27
A kínai kötődésű, rövid videók megosztására épülő TikTok alkalmazás ikonja egy okostelefon képernyőjén Berlinben 2020. július 7-én. Mike Pompeo külügyminiszter az előző napon kijelentette, hogy az Egyesült Államok fontolgatja kínai közösségi média alkalmazások betiltását, többek között a TikTok is áldozatul eshet.
MTI/EPA/Hayoung Jeon
Berlin, 2020. július 7. A kínai kötõdésû, rövid videók megosztására épülõ TikTok alkalmazás ikonja egy okostelefon képernyõjén Berlinben 2020. július 7-én. Mike Pompeo külügyminiszter az elõzõ napon kijelentette, hogy az Egyesült Államok fontolgatja kínai közösségi média alkalmazások betiltását, többek között a TikTok is áldozatul eshet. MTI/EPA/Hayoung Jeon Fotó: Hayoung Jeon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dominik Tarczyński a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt tagja, az Európai Parlamentben a konzervatív pártcsalád (ECR) színeiben foglal helyet. Tarczyński felszólalásaiban lényegre törően és keményen olvas be rendszeresen a liberális baloldal kétszínűségeire rávilágítva. A képviselő a hazai médiában akkor híresült el igazán, amikor üdvözölte a Néppárt elhagyását a Fidesz részéről, mivel szerinte „bőven itt volt az ideje”. A képviselő a Magyar Nemzetnek adott interjúban akkor lelkesedését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök terve kapcsán, melyben az európai demokratikus jobboldal immár EPP nélküli felépítését helyezte kilátásba.

A konzervatív politikus saját TikTok-oldalt indított, ahol felszólalásait, interjúit osztja meg. „A lengyel nép nyolcszor elutasított benneteket, drága balosok. Nyolcszor egymás után veszítettetek választást Lengyelországban, szóval szokjátok meg, mert ismét veszíteni fogtok” – fogalmaz egy videójában, ami már 1,7 millió megtekintésnél tart.

Nincs egy hete, hogy egy „Right_EU” (Jobb EU) névre hallgató – egyébként Orbán Viktort is rendszeresen idéző – csatorna megosztotta az EP- képviselő egy 2018-as interjúját, és már 6,4 milliós megtekintésnél jár. Többek között a következők hangzanak el az interjúban:

A Channel 4 műsorvezetője, Cathy Newman (2018): „Hány menekültet fogadott be Lengyelország?”

Dominik Tarczyński lengyel EP-képviselő: „Nullát.”

A műsorvezető döbbenten: „És erre büszke?”

Tarczyński: „Ezért választották meg a kormányunkat. Ezért olyan biztonságos Lengyelország.”

@right_eu Channel 4 host Cathy Newman (2018): “How many refugees has Poland taken?” Polish MEP Dominik Tarczyński: “Zero” Host in shock: “And you’re proud of that?” Tarczyński: “This is why our government was elected. This is why Poland is so safe.” The rest of the West should learn to be like Poland. 0 refugees, 0 attacks. #poland #right #righteu #immigration #migrants #foxnews #fox #belikepoland #dominiktarczyński ♬ original sound - RIGHT EU

Borítókép: A kínai kötődésű, rövid videók megosztására épülő TikTok alkalmazás ikonja egy okostelefon képernyőjén Berlinben (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.