A táskájában felejtette a fegyverét, Kínában tartóztatták le az amerikai szenátort

Jeff Wilson családjával indult magánútra Dél-Ázsiába, hatalmas pénzbírásgot és börtönbüntetést szabhatnak ki rá.

2023. 10. 24. 21:11
Sen. Jeff Wilson editorial photos, Jan. 5, 2021. Jeff Wilson, Washington állam republikánus szenátora (Fotó: Jeff Wilson hivatalos weboldala) Forrás: Jeff Wilson hivatalos weboldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véletlenül a poggyászában hagyta fegyverét, ezért letartóztatták múlt pénteken Kínában Jeff Wilsont, Washington állam republikánus szenátorát – számolt be kedden a Fox News amerikai televíziós hálózat. A politikus honlapján megjelent közleményében tudatta, éppen San Franciscóból Hongkongba tartott, mikor a táskájába nyúlt, hogy kivegyen belőle egy rágógumit, akkor vette észre, hogy pisztolya a kézipoggyászban maradt.

A szenátor elismerte, hogy hibázott és abban bízik, hamarosan megoldódik az ügy. Közleményében az is szerepelt, miután repülőgépe leszállt Hongkongban, egyből a biztonsági szolgálatokhoz ment és jelezte, fegyver van nála.

Wilson hozzátette: hamisak azok az állítások, melyek arról szólnak, a kínai tisztviselők a biztonsági átvizsgálás során találták meg a pisztolyt. A politikus családjával éppen Dél-Ázsiába tartott, terveik között szerepelt többek között egy sanghaji kitérő is.

A Fox News szerint az amerikai politikust őrizetbe vették, ám óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A cikk ugyanakkor felhívta a figyelmet, a szenátor ellen eljárás indul, és ha bűnösnek találják, 12 800 dolláros pénzbírsággal sújthatják, és akár 14 évnyi börtönbüntetést is kiszabhatnak rá. Noha Wilsonnak van fegyverviselési engedélye, és pisztolya megfelelően regisztrálva van az Egyesült Államokban, az amerikai törvények értelmében a jogszabály nem vonatkozik a repülőterekre. A portlandi és a San Franciscó-i repülőtéren minden probléma nélkül átjutott a politikus, ennek nyomán az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal vizsgálatot indított az ügyben, hogy az amerikai hatóságok miért nem vették észre a kézipoggyászban tárolt fegyvert.

Az amerikai hírtelevízió kiemelte, a portlandi repülőtéren csak idén 43 fegyvert foglaltak le, az egész Egyesült Államokban pedig 6540-et, ami a tíz évvel ezelőtti 1913-as adattal szemben meglehetősen magas.

Borítókép: Jeff Wilson, Washington állam republikánus szenátora (Fotó: Jeff Wilson hivatalos weboldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.