„Testvéreim, álljatok le!” – Ferenc pápa a harcok beszüntetésére szólított fel

Az egyházfő a humanitárius segítség célba juttatását és a túszok szabadon engedését kérte.

Forrás: MTI2023. 10. 22. 14:38
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. október 18. Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2023. október 18-án. MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti Fotó: Maurizio Brambatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A humanitárius segítség célba juttatását és a túszok szabadon engedését kérte Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében, amelyben a gázai területen légi támadásban eltalált anglikán kórházról és a görög-ortodox plébániáról is szólt.

A katolikus egyházfő kijelentette, hogy nagy aggodalmat és fájdalmat érez az Izraelben és palesztin területen zajló események miatt. Hozzátette: imájával közel van minden szenvedőhöz, a túszokhoz, a sebesültekhez, az áldozatokhoz és családtagjaikhoz. Megemlítette a Gázában kialakult súlyos humanitárius helyzetet, és fájdalmát fejezte ki az utóbbi napokban felrobbantott al-Ahli kórház miatt, amelyet az anglikán egyház tartott fenn, valamint a Szent Porfürosz görög ortodox templom miatt, amely szintén légicsapásban rongálódott meg.

Megismétlem felhívásomat annak érdekében, hogy nyíljanak folyosók, a humanitárius segítség továbbra is célba tudjon érni, és engedjék szabadon a túszokat

– mondta Ferenc pápa. Sokszor hangoztatott nézetet ismételte meg, miszerint a világban dúló összes háború vereségnek számít, az emberi testvériség elpusztításának. – Testvéreim, álljatok le! Álljatok le! – hangoztatta a katolikus egyházfő.

A pápa emlékeztetett, hogy október 27-re imanapot hirdetett meg, amelynek estéjén a Szent Péter téren a világbékéért fognak imádkozni. 

Borítókép: Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2023. október 18-án (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.