Nyugaton is elismerik, hogy Putyin áll győzelemre

A brit lap szerint az ukrajnai helyzet az orosz elnök javára javult.

2023. 11. 15. 18:47
null
Herszon, 2023. október 19. Ukrán tengerészgyalogosok átkelnek a Dnyeper folyón a kelet-ukrajnai Herszon közelében húzódó frontvonalnál 2023. október 14-én. MTI/AP/Alex Babenko Fotó: Alex Babenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Guardian brit lap podcastjében Luke Harding újságíró elmondta, hogy 

miközben a világ figyelme a közel-keleti háborúra összpontosul, Vlagyimir Putyin fölényben van Ukrajnában. Az idő az ő oldalán áll. Ráadásul Donald Trump várható amerikai elnökké választása is Oroszország kezére játszik, mivel az amerikai politikusnak nem érdeke Ukrajna megsegítése.

Az újságíró szerint korábban még volt remény arra, hogy a nyugati országok által felfegyverzett ukrán hadsereg a nyáron visszaszerzi az orosz hadsereg által elfoglalt területeket, azonban ez mára már füstbement terv.

Harding, aki már járt Ukrajnában, azt állította, hogy az országban komor a helyzet, és szinte nincs olyan ember, aki ne veszített volna el egy hozzá közel álló személyt a fronton.

November elején az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij a The Economist lapnak adott interjújában elismerte, hogy az ukrán hadsereg zsákutcába jutott, és nem fog hatalmas áttöréseket produkálni. A katona azt állította, nem sikerült felmutatnia azt a lenyűgöző ütemű csapaterősítést, amelyet a NATO a tankönyvek szerint elvárt tőlük.

Borítókép: Ukrán tengerészgyalogosok átkelnek a Dnyeper folyón a kelet-ukrajnai Herszon közelében húzódó frontvonalnál (Fotó: MTI/AP/Alex Babenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.