Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Bevándorlók akarják átvenni a hatalmat Olaszországban

Ijesztő folyamatok mennek végbe az országban: megszaporodtak az iszlám gettók és temérdek mecset működik engedély nélkül.

2023. 11. 16. 17:08
Lampedusa-sziget, 2023. szeptember 18. Afrikai illegális bevándorlók érkeznek Lampedusa olasz sziget Molo Favaloro kikötõjébe 2023. szeptember 18-án. Az elõzõ napon Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök megtekintette a túlzsúfolt lampedusai migránsközpontot, és meghallgatta a helyi lakosság panaszait. Von der Leyent Meloni hívta meg a helyzet súlyosságának felmérésére, ugyanis a napokban összesen több mint 10 ezer migráns érkezett a 6300 lakosú dél-olaszországi szigetre. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco Fotó: Ciro Fusco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalomátvételre készül az Olaszországban élő muzulmán közösség. A meglepő kijelentést Omar Koriki marokkói származású önkormányzati tanácsos tette. Bejelentette, hogy az Itáliában élő bevándorlóknak a hatalom megszerzésére irányuló konkrét elképzeléseik vannak. Nyíltan beszélt arról, hogy a trójai falóhoz hasonlóan tervezik elfoglalni az országot. Céljuk, hogy a különböző intézményekben átvegyék az irányítást.

Konkrét forgatókönyvük van arra, hogy milyen lépésekkel valósítják meg a politikai hatalom megszerzését – azzal a céllal, hogy végre a külföldi származású szenvedő kisebbségeknek is beleszólása lehessen az ország életében, mondván, ők megaláztatások és diszkrimináció áldozatai Olaszországban.

A tanácsos bejelentése igen aggasztó, mivel az iszlámosodási folyamatok felgyorsulását jelzi, melynek veszélyére több európai jobboldali politikus is figyelmeztetett az elmúlt években. Monfalcone példája kitűnően mutatja, hogy vannak olyan városok Olaszországban, amelyek a helyiek szerint inkább Mekkához hasonlítanak, mint egy északolasz településhez. A legfrissebb statisztikák szerint a város lakosságának közel 33 százaléka külföldi, elsősorban bangladesi származású. Aggodalomra ad okot, hogy az elmúlt hetekben a palesztinpárti megmozduláson a muzulmán közösség tagjai a zsidók halált kívánták és „Allah akbar!” felkiáltással vonultak utcára.

A legfrissebb híradások szerint Monfalcone polgármestere két engedély nélküli mecsetet záratott be. Döntését biztonsági megfontolással magyarázta, mivel úgy véli, a vallási központok a radikalizálódás gócpontjai lehetnek, mivel nem tudni, ki és mit prédikál. Az iszlám kulturális központként nyilvántartott helyek valójában mecsetként működtek, amelyet nemcsak a helyi muzulmán közösség látogatott, hanem a környékbeli településeken élő kisebbség tagjai is. 

Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője a napokban megjelent könyvében az iszlámosodási folyamatok felgyorsulására hívta fel a figyelmet.

A kötetben döntésre szóltja fel az európai országok vezetőit: vagy meghajlanak az iszlám előtt, vagy bátran szembeszállnak, de mindenképpen véget kell vetni a képmutatásnak. Itáliában olyan folyamatok zajlanak, melyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, és amely a nyugati kultúra eltörléséhez vezet. Olaszországban félelmetesen szaporodnak az iszlám gettók, az engedély nélküli mecsetekben a nyugati világ ellen prédikálnak, a muzulmán közösségeknek nem áll szándékukban az integráció, sőt a saría törvénykezés bevezetését követelik.

A szerző kategorikusan kijelenti: az Európai Uniós intézmények és a baloldali kormányok bűnrészesek, hiszen a politikai korrektségre és a nem létező integrációra hivatkozva meghajolnak az iszlám előtt.

Olaszország mára már odáig jutott, hogy kénytelen elrejteni vagy letagadni hagyományait és kultúráát. Leveszik a feszületet, eltakarják a karácsonyi betlehemet, csak meg ne sértsék a szélsőséges muzulmánokat. A rengeteg halálos fenyegetés ellenére Silvia Sardone bátran kiáll az álláspontja mellett. Úgy fogalmazott: „az életben vannak olyan pillanatok, amikor bűnrészes, aki hallgat, az igazság kimondása pedig kötelesség. Most kell döntenünk, nem élhetünk félelemben, az iszlámnak alárendelve.” A kötet megjelentetésének célja, hogy felrázza Európát és figyelmeztessen a veszélyre. 

Borítókép: Afrikai illegális bevándorlók érkeznek Lampedusa olasz sziget Molo Favaloro kikötőjébe 2023. szeptember 18-án (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.