Új címmel tér vissza a brit külügyminiszter

Nem kis megdöbbenést váltott ki egy héttel ezelőtt, amikor Rishi Sunak brit miniszterelnök külügyminiszterré nevezte ki a korábbi miniszterelnök David Cameront. Az új tárcavezetőt hétfőn mutatják be a Lordok Házában, és a bársonyszék mellé új címet is kapott.

2023. 11. 20. 6:21
null
BRITAIN-POLITICS-ATTACK Fotó: NIKLAS HALLE'N
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn teszi le hivatali esküjét a Lordok Házában David Cameron volt brit miniszterelnök és újdonsült külügyminiszter, akinek innentől fogva új hivatalos megszólítás is dukál: ő immár Lord Cameron of Chipping Norton. A kisváros Cameron korábbi országgyűlési körzetében található, és a volt miniszterelnök élt is ott több mint két évtizeden keresztül – írja a The Telegraph brit napilap.

Cameron a hagyományoknak megfelelően vörös hermelin talárt visel majd a hétfő délutáni ceremónián, amikor leteszi az esküt. 

Ezt követően először válaszol majd a képviselőtársai kérdéseire új külügyi megbízatásáról – írja a Politico brüsszeli hírportál.

Bár a megnevezést maga Cameron választotta, az hordoz némi érdekes mellékzöngét, ugyanis Chipping Norton neve a média elitjének ott élő tagjai révén

összeforrt egy bő évtizeddel ezelőtti lehallgatási botránnyal.

Mit arról beszámoltunk, az új külügyminiszter nem tétlenkedett, és már meg is ejtette első hivatalos látogatását – Kijevben. 

 

Borítókép: David Cameron brit külügyminiszter (Fotó: AFP/Niklas Hallen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.