Lujza 2024. március 2.
logo

Ezekre figyeljen, ha részt vesz a Csukaricski–Ferencváros futballmeccsen + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.30. 06:32 2023.11.30. 08:35
Ezekre figyeljen, ha részt vesz a Csukaricski–Ferencváros futballmeccsen + videó

Három magyar konzul is jelen lesz a Csukaricski–Ferencváros futballmeccs helyszínén csütörtökön Szerbiában, két másik pedig már előtte a röszkei határátkelőnél, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy szokás szerint elrendelték a konzuli jelenlétet, hogyha adott esetben valaki bajba kerül, akkor kollégái azonnal tudjanak segíteni.

Három konzul kollégám lesz jelen a stadionban, két konzulunk pedig a Röszke–Horgos határátkelőhelyen már most, reggel hat órától, annak érdekében, hogy segítsék a tervezett szurkolói konvoj áthaladását

– közölte.

„És ugyanígy, akik majd visszafelé jönnek autóval, arra számíthatnak, hogy szintén két konzul kollégánk segíti majd az átlépésüket” – tette hozzá. Szijjártó Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy mind a határátkelőhelyen, mind pedig a mérkőzés helyszínén kifejezetten alapos rendészeti átvizsgálásra kell számítani. Tájékoztatása szerint ez a határon főleg a konvojban, illetve autóbusszal érkezőket érinti majd.

Ha ne adj’ isten, bárki bajba kerülne, akkor egyrészt a helyszínen lévő konzulokhoz lehet fordulni, másrészt pedig lehet hívni a +381 62 177 5580 ügyeleti telefonszámot

– mondta.

Meghalt Henry Kissinger

A volt amerikai külügyminiszter kulcsszerepet töltött be az Egyesült Államok külpolitikájában a hidegháború idején.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Mészáros János)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.