Felrobbanthatják a német kormányt a liberálisok

Christian Lindner pénzügyminiszter, a liberálisok első embere úgy véli, hogy jobb nem kormányozni, mint hibásan kormányozni.

2023. 11. 01. 7:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Lindner liberális (FDP) szövetségi pénzügyminiszter nem zárta ki, hogy pártja kilép a szövetségi kormányból. Ahogy a Rheinische Post lapban fogalmazott: 

Eljöhet az a pont, amikor azt mondom: jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni.

Emlékezetes, Lindner egy hasonló mondatával már 2017-ben is óriási káoszt okozott, akkor hetekig tartó tárgyalások után meghiúsultak a Kereszténydemokraták és a Keresztényszocialisták pártszövetsége (CDU/CSU), a Zöldek és az FDP közötti koalíciós tárgyalások.

A 44 éves politikus aggodalmát fejezte ki Németország jövőjével kapcsolatban is. 

Az ország politikai stabilitása kérdéses. Az FDP ezt a stabilitást, valamint a jólétet és a liberalizmust képviseli. Ezeket az értékeket természetesnek venni átkozottul veszélyes

– figyelmeztetett a pénzügyi tárca első embere. Nemrég már felröppent egyszer a kilépés lehetősége, de akkor még csak annyiról volt szó, hogy a párton belül alakult mozgalom azt forszírozza, hogy a párt hagyja el a koalíciót, felrobbantva ezzel a kormányt Németországban. Christian Lindner egyébként az interjú során kitért az országban zajló Izrael-ellenes tüntetésekre is. 

Aki terrorszervezetekkel szimpatizál, aki erőszakos cselekményeket dicsőít az utcáinkon, annak a jogállam részéről következményekkel kell számolnia

– mondta, és hozzátette, hogy aki antiszemita beállítottságú, annak nem szabadna német okmányokat adni.

Németországban nem csitulnak a palesztinpárti és Izrael-ellenes megmozdulások, amelyek gyakran erőszakba torkollnak, a tüntetők rendszeresen összetűzésbe kerülnek a rendőrökkel. 

A tömegtüntetéseken gyakran előkerülnek a tálibokat és az al-Kaida terrorszervezetet támogató feliratok és zászlók is.

Borítókép: Christian Lindner német szövetségi pénzügyminiszter (Forrás: Facebook/Christian Lindner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.