Fontos embert veszített el Ukrajna

Működésbe lépett robbanószerkezet áldozata lett az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese, Hennagyij Csasztjakov.

2023. 11. 07. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint Csasztjakov otthonában, a Kijev melletti Csajka településen „gránát” robbant. Egy születésnapi ünnepségen történt a robbanás.

Robbanóeszköz óvatlan kezelése miatt saját otthonában, Csajka településen meghalt egy 39 éves katona. Tizenhárom éves fiát súlyos sérülésekkel kórházba szállították

− közölte Marjana Reva belügyi szóvivő.

Az Ukrajinszka Pravda jelentette, hogy Valerij Zaluzsnij hadsereg-főparancsnok helyetteséről van szó, akinek felesége és lánya is a házban tartózkodott a robbanás idején. Előzetes információk szerint a család női tagjai nem sérültek meg. Nem sokkal később Zaluzsnij Telegram-csatornáján megerősítette az értesülést helyettese haláláról. 

Ma tragikus körülmények között, saját születésnapján, családja körében életét vesztette helyettesem és közeli barátom, Hennagyij Csesztjakov ezredes. Az egyik ajándékcsomagban működésbe lépett egy ismeretlen robbanószerkezet

− írta.

Zaluzsnijra rájár a rúd az elmúlt napokban. Mint arról beszámoltunk, már hónapok óta suttognak a közte és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között fennálló feszültségről, az azonban már többé-kevésbé nyílt szakadást jelez, hogy az elnöki hivatal egyenesen az oroszok segítésével vádolta meg a napokban a The New York Times amerikai napilapnak adott interjúja miatt, amelyben azt nyilatkozta, hogy az ukrán−orosz háborúban patthelyzet alakult ki. 

Ihor Zsovkva, a külkapcsolatokért felelős hivatalvezető-helyettes televíziós nyilatkozatában azt mondta, Valerij Zaluzsnij tábornok állítása, miszerint az Oroszország elleni harc holtpontra jutott, „megkönnyíti az agresszor munkáját”. Hozzátette azt is, hogy a megjegyzések „pánikot” keltettek Ukrajna nyugati szövetségeseinél. 

Borítókép: Törmelékek a Hennagyij Csasztjakov otthonában történt robbanás után (Fotó: Telegram / Ukrajinszka Pravda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.