Franciaország kilőtt egy ballisztikus rakétát

A védelmi minisztérium közlése szerint az M51.3 első próbalövése sikeres volt.

2023. 11. 19. 12:04
null
Forrás: Forrás: defense.gouv.fr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaország egy M51.3-as stratégiai ballisztikus rakétával hajtott végre sikeres próbalövést szombaton, a fegyvert nukleáris töltet nélkül lőtték ki Landesből − jelentette be sajtóközleményben a francia védelmi minisztérium.

Az M51.3 stratégiai ballisztikus rakéta első sikeres próbalövése!

− írta az X-en Sebastien Lecornu védelmi miniszter. „Ez a fejlesztés megőrzi nukleáris elrettentésünk hitelességét, és bizonyítja képességeink kiválóságát” – tette hozzá.

A kilövést a Fegyverzeti Főigazgatóság (DGA) a landes-i telephelyéről végezte el − áll a minisztérium sajtóközleményében. Az M51.3 rakéta „hozzá fog járulni óceáni elrettentésünk hitelességének megőrzéséhez az elkövetkező évtizedekben. A rakétát a repülési szakasza során a DGA emberei folyamatosan figyelték. 

A becsapódási helyet az Atlanti-óceán északi részére tervezték és oda is érkezett a rakéta, több száz kilométerre bármely parttól. Ezt a tesztet nukleáris töltet nélkül hajtották végre, szigorúan betartva Franciaország nemzetközi kötelezettségvállalásait – húzza alá a sajtóközlemény.

Nemrég az oroszok állítottak hadrendbe egy újfajta rakétát. Azok a fegyverek nukleáris robbanófejek hordozására is alkalmasak lehetnek, ahogy a franciák rakétái is.

Borítókép: Az M51.3-as stratégiai ballisztikus rakéta kilövése (Fotó: Franciaország védelmi minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.