Gyilkos bálnák süllyesztettek el egy lengyel jachtot

Ez már a negyedik orkatámadás volt az elmúlt két évben Gibraltár közelében.

Forrás: Livescience.com2023. 11. 07. 20:04
marinetraffic.com
Fotó: Leif Pape/marinetraffic.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsüllyedt egy vitorláshajó annak következtében, hogy súlyos és közel egy órán át tartó kardszárnyú delfin támadás érte – adta hírül a Livescience.com. Mint írták, 

egy közepes méretű lengyel vitorlást rohamoztak meg a tengeri emlősök, a személyzet kimenekítéséhez a marokkói haditengerészet segítségére volt szükség, 

akik mentőcsónakokkal szállították biztonságba a vitorláson tartózkodókat. Bár személyi sérülés nem történt, az erőszakos támadás következtében a lengyel Grazie Mamma nevű vitorláshajó elsüllyedt. A támadást az agresszív emlősök a Gibraltári-szorosnál hajtották végre, azt nem tudni, összesen mennyi gyilkos bálna vett részt az akcióban.

A kardszárnyú delfinek idén és tavaly legalább három másik hajót süllyesztettek el a környéken. A legutóbbi eset májusban történt, kettő másik pedig 2022-ben. A kutatók gyanúja szerint a tengeri ragadozók egymástól tanulják el a hajók ostromlását. Szemtanúk jelentették, hogy láttak bizonyos egyedeket, akik arra tanították társaikat, hogyan tehetnek a lehető legtöbb kárt a hajókban.

Borítókép: A Grazie Mamma hajó. A személyzet nem köszönte meg az orkáknak a támadást (Forrás: Marinetraffic.com/Leif Pape)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.