Gyilkos migránsok a francia falunapon: egyikük le is vizelte az áldozatát

Thomasnak, a gyilkos támadás egyik áldozatának a barátai szemtanúként számoltak be a halálos kimenetelű rasszista támadásról. Mint kiderült, a bevándorlók egy közeli migránsgettóból érkezhettek a falunapra.

Forrás: Origo2023. 11. 25. 20:41
null
Lampedusa-sziget, 2023. szeptember 18. Afrikai illegális bevándorlók érkeznek Lampedusa olasz sziget Molo Favaloro kikötõjébe 2023. szeptember 18-án. Az elõzõ napon Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök megtekintette a túlzsúfolt lampedusai migránsközpontot, és meghallgatta a helyi lakosság panaszait. Von der Leyent Meloni hívta meg a helyzet súlyosságának felmérésére, ugyanis a napokban összesen több mint 10 ezer migráns érkezett a 6300 lakosú dél-olaszországi szigetre. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco Fotó: Ciro Fusco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban egy kegyetlen, szemtanúk szerint fehérek elleni rasszista gyilkosság történt egy Drome megyei 600 fős faluban Franciaországban. Az áldozat barátai szemtanúi voltak a mészárlásnak, döbbenetes, ahogy visszatekintenek erre a tragikus támadásra  – írja az Origó. Mint kiderült, migránsok lincseltek, és a fő motivációjuk az volt, hogy fehér embereket öljenek

Hajnali kettőkor az utolsó szám is felcsendül a crépoli (Drome) faluházban. Thomas épp kiment cigizni. Az estének vége volt. Thomas nem olyan fiú volt, aki táncolni szokott velünk

– emlékszik vissza egy tizenéves lány. A 16 éves rögbijátékost november 18-ról 19-re, szombatról vasárnapra virradó éjszaka ölték meg, a mentőben halt meg, miközben a lyoni kórházba szállították. Összesen tizennyolc embert kellett ellátni, köztük négyet szúrt sebekkel. Ketten napokig életveszélyben voltak. Kedden kilenc embert letartóztattak és vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy fegyvert vittek be a falunapra. Köztük volt a gyilkos is.

A Le Dauphiné Libéré regionális újság podcastműsorában a tragikus éjszaka néhány résztvevője, többségében Thomas, az áldozat barátai, így számoltak be a történtekről:

Baráti körben, egy bálon szórakoztunk, nevetgéltünk, énekeltünk és ittunk a bárban. Eszünk ágába sem jutott, hogy a bál így fog alakulni. Kicsivel a bál vége előtt páran még beállítottak

– mondja az elsőként megszólaló, aki a legjobb barátjaként mutatja be Thomast. – Itt mindenki ismer mindenkit. De a támadókat senki sem ismerte. 15 és 20 év közöttiek lehettek – mondta egy szemtanú. Mások szerint a Romans-sur-Isère-i La Monnaie nevű migránsnegyedből jöttek, a tragédia helyszínétől mintegy tizenöt kilométerre fekvő városból, ahol Thomas iskolába járt.

Van olyan szemtanú, aki szerint a bálra még korábban két fiatal migráns érkezett, ami nem ismeretlen a rendőrség előtt sem. A falutól mintegy húszpercnyi autóútra levő negyed is egy migránsgettó, ahova a rendőrök nem szívesen mennek be, rendkívül veszélyes környék, amely a régióban jól ismert a bűnözésről és a kábítószer-kereskedelemről. 

A migránsok belekötöttek a helyiekbe, lányokat is zaklattak. Miután a biztonsági őrök felfedezték, hogy a migránsoknál kések vannak, közbeléptek, és kihajították őket a bálról. De ezt követően visszatértek a lakótelepen élő többi barátjukkal, hogy bosszút álljanak.

Az egyik szemtanú azt mondta, hogy hallotta, ahogy a támadók azt mondták, azért jöttek, hogy fehér embereket öljenek.

Kimentem, pár métert mehettem, vért láttam. Tudni akartam, hogy mi történt, és közben láttam, hogy a barátomat a szemem előtt szúrják le és meggyilkolják

 – folytatta a szemtanú. – Ahogy kiléptem a bálteremből, észrevettem, hogy Thomas egy idegen fickóval verekedik. Ekkor egy másik támadó megütött egy kővel a vállam mögött. Hátraléptem. Megfordultam, és láttam, hogy egy másik jön Thomas felé. És leszúrta őt. Thomas ekkor még talpon volt. Az egyikük kővel dobált bennünket, én elhajoltam, így a kő a mögöttem álló koponyáját találta el, elájult és elém esett. A migránsok szidalmazni kezdtek bennünket, egyikük lehúzta a nadrágját, és azt mondta: „Le foglak hugyozni benneteket!” – idézte fel a történeteket.

Más hírek szerint ezt a migráns meg is tette, az egyik francia fiút, akit azt megelőzően összevertek, le is vizelték, így alázták meg áldozatukat – írja az Origó.

Borítókép: Afrikai illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.