Fehéreket jöttünk ölni – üvöltötték a migránsok, majd végeztek egy tizenhat évessel + videó

Egy átlagos falusi bál fordult lincselésbe, amikor a migránsok berúgták a kapukat.

Forrás: Origo2023. 11. 22. 17:30
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes bűncselekmény rázta meg Franciaországot. Egy falunap torkollt tragédiába a drome megyei Crépolban, ahol migránsok szabályos lincselést végeztek, egy 16 éves kamaszt megöltek, 17 fiatalt pedig súlyosan megsebesítettek − írta meg az Origo.

A francia lapok egyszerűen tömegverekedésnek degradálták az esetet, addig, amíg a Le Dauphine Libéré végül megírta, hogy bevándorlókról van szó, és egyikük kifejezetten ezzel a céllal érkezett a faluba: „Azért jöttünk, hogy leszúrjuk a fehéreket".

Az egyik francia portál értesülései szerint a helyi falusi bálon szórakoztak az emberek, amikor hajnalban idegenek érkeztek az épületbe és rátámadtak a szórakozókra.

A durva, erőszakos támadáshoz a tűzoltókat is ki kellett hívni, akik a bent levőket evakuálták. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van.

Azért fontos kihangsúlyozni, hogy a hivatalos közlemények szerint eddig ismeretlen okból történhetett a tragédia, mert a Le Dauphine Libéré regionális napilapban az jelent meg, hogy a gyilkosság és a verekedés valójában egy fehérek elleni merénylet volt. 

Megszólaltatott szemtanúk vallottak erről, egyikük azt nyilatkozta, hogy a támadók azt kiabáltál, hogy azért jöttünk, hogy leszúrjuk a fehéreket.

Az újságcikket többek között Raphaël Ayma osztotta meg, az Fdesouche.com X-fiókján pedig közzétették a gyilkos támadók egy barátjának videóját, amelyben többek között azt mondja (jellegzetes francia migráns akcentussal), hogy egyáltalán nem szomorú amiatt ami történt, sőt zavaros beszédében a kongói etnikai tisztogatásra is hivatkozik, amit a fehérek követtek el, majd a palesztinokat is védelmébe veszi. Azt mondja még durva cinizmussal, hogy „szeretem ezt az országot, segélyen élek, ingyen van a fogorvos, de nem szeretem a rasszista franciákat”.

 

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.