Újabb felvételek a gázai kórházról, túszokat is tarthattak bent a Hamász terroristái + videó

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján olyan biztonsági kamerás felvételeket mutatott be, amelyek bizonyítják, hogy a Hamász palesztin terrorszervezet katonai járművekkel hajtott be az al-Sifa kórház területére, és több túszt is oda vitt az október 7-i támadás után.

2023. 11. 20. 9:06
null
Nuszeirat, 2023. november 17. Izraeli légitámadásban lerombolt ház romjai között keresnek túlélõket palesztinok a Gázai övezet középsõ részén fekvõ Nuszeirat palesztin menekülttáborban 2023. november 17-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. MTI/AP/Marvan Szaleh Fotó: Marvan Szaleh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján bemutatott egy október 7-i biztonsági kamerás felvételekből készült összeállítást, amely az izraeliek szerint azt mutatja, hogy a Hamász fegyveresei két túszt visznek be az al-Sifa kórházba, egy nepáli és egy thai férfit. 

Egyikük nem tűnt sérültnek és próbált ellenállni, másikuk hordágyon volt.

A két túsz jelenlegi hollétéről egyelőre nincs információja az izraelieknek, az érintett országokat értesítették.

A BBC megkérdezte a Hamász által működtetett gázai egészségügyi minisztériumot, amely nem tudta megerősíteni a felvételek valódiságát.

Mint arról beszámoltunk, Hagari arra is bemutatott bizonyítékot, hogy a Hamász állításával szemben a kórháznál megtalált egyik túsz, a 19 éves sorkatona Noa Marciano nem izraeli légitámadás áldozata lett, hanem fogvatartói ölték meg a kórház területén. Temetésén édesanyja elmondta, soha nem bocsát meg lánya gyilkosainak.

Korábban az IDF egy másik videót is közzétett, amely egy, a kórház alatt tízméteres mélységben húzódó, 55 méter hosszú alagutat mutat be, amelyet a Hamász használt.

Borítókép: Izraeli légitámadásban lerombolt ház romjai között keresnek túlélõket palesztinok a Gázai övezet középső részén fekvő Nuszeirat palesztin menekülttáborban 2023. november 17-én (Fotó: MTI/AP/Marvan Szaleh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.