Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Harmadjára utazott Izraelbe Antony Blinken a háború kirobbanás óta + videó

Magyar Nemzet
2023.11.30. 12:30
Harmadjára utazott Izraelbe Antony Blinken a háború kirobbanás óta + videó

Az Izrael és a Hamász palesztin fegyveres csoport közötti ideiglenes fegyverszünet meghozta az eredményt, és az Egyesült Államok reméli, hogy ez folytatódni fog. Ezt mondta az izraeli látogatáson tartózkodó Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön – írja a The Times of India indiai hírportál. 

A harcok szüneteltetésének részeként több mint kétszáz, izraeli börtönökben fogva tartott palesztin fogoly szabadulhatott. Cserébe a Hamász túszokat engedett el azon személyek közül, akiket az Izrael elleni október 7-i véres támadás során elraboltak.

Az elmúlt héten azt tapasztaltuk, hogy a túszok hazatértek, és újra találkoztak a családjukkal

– mondta Blinken Jichák Herzog izraeli elnökkel Tel-Avivban tartott találkozóján.

A tűzszünet azt is lehetővé tette, hogy növekedjen a humanitárius segítségnyújtás mértéke, s abból minél több jusson a gázai ártatlan civileknek, akiknek égetően szükségük van erre – tette hozzá az amerikai politikus.

Tehát ez a folyamat meghozza az eredményeket. Fontos, és reméljük, hogy folytatódhat

húzta alá Blinken.

A háború kezdete óta harmadszor látogat a térségbe az amerikai külügyminiszter, aki várhatóan találkozik Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Mahmud Abbász palesztin elnökkel is Rámalláhban.

Borítókép: Antony Blinken amerikai külügyminiszter (b) és Jichák Hercog izraeli elnök kezet fog a Tel-Avivban folytatott megbeszélésük végén 2023. november 30-án (Fotó: MTI/AP/AFP/Saul Loeb)

 

Támadás Izrael ellen

Felgyújtotta magát egy katona az izraeli nagykövetség előtt + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.