Harmadjára utazott Izraelbe Antony Blinken a háború kirobbanás óta + videó

Eredményeket hozott a tűzszünet Izraelben – mondja az amerikai külügyminiszer.

2023. 11. 30. 12:30
BLINKEN, Antony; HERCOG, Jichák
Tel-Aviv, 2023. november 30. Antony Blinken amerikai külügyminiszter (b) és Jichák Hercog izraeli elnök kezet fog a Tel-Avivban folytatott megbeszélésük végén 2023. november 30-án. Az izraeli hadsereg és a Hamász bejelentette, hogy további egy nappal meghosszabbították az Izrael és az iszlamista terrorszervezet között a múlt héten megkötött tûzszünetet. MTI/AP/Pool/AFP/Saul Loeb Fotó: Saul Loeb
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izrael és a Hamász palesztin fegyveres csoport közötti ideiglenes fegyverszünet meghozta az eredményt, és az Egyesült Államok reméli, hogy ez folytatódni fog. Ezt mondta az izraeli látogatáson tartózkodó Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön – írja a The Times of India indiai hírportál. 

A harcok szüneteltetésének részeként több mint kétszáz, izraeli börtönökben fogva tartott palesztin fogoly szabadulhatott. Cserébe a Hamász túszokat engedett el azon személyek közül, akiket az Izrael elleni október 7-i véres támadás során elraboltak.

Az elmúlt héten azt tapasztaltuk, hogy a túszok hazatértek, és újra találkoztak a családjukkal

– mondta Blinken Jichák Herzog izraeli elnökkel Tel-Avivban tartott találkozóján.

A tűzszünet azt is lehetővé tette, hogy növekedjen a humanitárius segítségnyújtás mértéke, s abból minél több jusson a gázai ártatlan civileknek, akiknek égetően szükségük van erre – tette hozzá az amerikai politikus.

Tehát ez a folyamat meghozza az eredményeket. Fontos, és reméljük, hogy folytatódhat

húzta alá Blinken.

A háború kezdete óta harmadszor látogat a térségbe az amerikai külügyminiszter, aki várhatóan találkozik Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Mahmud Abbász palesztin elnökkel is Rámalláhban.

Borítókép: Antony Blinken amerikai külügyminiszter (b) és Jichák Hercog izraeli elnök kezet fog a Tel-Avivban folytatott megbeszélésük végén 2023. november 30-án (Fotó: MTI/AP/AFP/Saul Loeb)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.