Így ég Biden és Von der Leyen képe egymás mellett + videó

Egyre radikálisabb eszközökhöz folyamodnak a palesztinpárti tüntetők Európa-szerte.

2023. 11. 05. 8:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban a palesztinokat támogató tüntetők izraeli zászlókat, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök képét égették el. Erről közöltek videókat többen is az X közösségi oldalon.

A tiltakozók Spanyolországban a Gázai övezetben zajló izraeli háború ellen emelték fel a szavukat, de attól sem riadtak vissza, hogy a nyílt utcán, palesztin zászlókat a magasba emelve gyújtsák fel a politikusok arcképét. A jeleneteket a felvételek alapján több gyermek is végignézte.

Franciaországban is palesztinbarát tüntetéseket szerveztek. Az emberek azért vonultak utcára szombaton a különböző városokban, hogy a Gázai övezet elleni izraeli támadások befejezését követeljék. A tüntetők Palesztina támogatására vonultak fel Párizsban és más városokban, köztük Toulouse-ban és Lyonban – írja az Anadolu török hírügynökség.

A tüntetők felszólították Párizst, hogy tegyen lépéseket a tűzszünet biztosítása érdekében.

A megmozduláson több tízezren vettek részt. A tiltakozók felhívták a figyelmet az izraeli támadásokban elhunyt gyermekekre, vörös festékkel borított kis koporsókat és játékbabákat vittek, míg néhányan a levegőbe emelték pirosra festett kezüket.

Olyan transzparenseket vittek magukkal, amelyeken ez állt: „Szabad Palesztina”, „Tűzszünet” és „Ez népirtás, nem konfliktus”, és azt skandálták: 

Izrael gyilkos, Macron cinkos.

Borítókép: Palesztinokat támogató tüntetés Párizsban 2023. november 4-én. A felirat jelentése: Palesztina felszabadítása a mi felszabadításunk (Fotó: MTI/AP/Aurelien Morissard)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.