Így könnyítené meg Ursula von der Leyen a migránsok útját Európába + videó

Deutsch Tamás szerint Brüsszel meghívóleveleket küld a bevándorlóknak.

2023. 11. 29. 12:02
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2023. november 8. Ursula von der Leyen, az Európai bizottság elnöke az Európai Unió 2023-as bõvítési csomagjáról és a Nyugat-Balkán új növekedési tervérõl tart sajtóértekezletet Brüsszelben 2023. november 8-án. A bizottság bejelentette, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja Ukrajnával és Moldovával, javasolja továbbá a tagjelölti státusz megadását Georgiának. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden zajlott Brüsszelben a nemzetközi embercsempészet elleni konferencia. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a konferencia nyitóbeszédében elmondta:

Azt szeretnék, ha az emberek utazhatnának, hogy megvalósítsák álmaikat. Ezenkívül a bizottság elnöke bejelentette azt is, hogy a konferencia után szakértői csoportok fognak megalakulni, amelyek a a legális migrációs lehetőségek megerősítésére összpontosítanak majd.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője reagált a bizottság elnökének szavaira. Egy videóüzenetben azt mondta:

Képes ilyenről beszélni az Európai Bizottság elnöke, miközben csak az elmúlt hét eseményeit felidézve: Franciaország egyik kisvárosában egy migráns hátterű csoport békés helyiekre törte rá az ajtót, késelte meg és sebesítette halálra őket. Mondja ezt, miközben Írország fővárosa, Dublin lángokban áll, miután egy algériai migráns többek között kisgyerekeket késelt meg.

A képviselő szerint érthetetlen, hogy a realitások fényében Brüsszel továbbra is meghívókat küld a migránsoknak, és megkönnyítenék nekik az Európába jutást. Deutsch Tamás kiemelte, hogy a nemrég indult nemzeti konzultációnak többek között az ilyen uniós törekvések miatt van kiemelt jelentősége.

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió 2023-as bővítési csomagjáról és a Nyugat-Balkán új növekedési tervéről tart sajtóértekezletet Brüsszelben 2023. november 8-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.