Kázmér 2024. március 4.
logo

Így könnyítené meg Ursula von der Leyen a migránsok útját Európába + videó

Manninger Miksa
2023.11.29. 12:02 2023.11.29. 14:36
Így könnyítené meg Ursula von der Leyen a migránsok útját Európába + videó

Kedden zajlott Brüsszelben a nemzetközi embercsempészet elleni konferencia. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a konferencia nyitóbeszédében elmondta:

Azt szeretnék, ha az emberek utazhatnának, hogy megvalósítsák álmaikat. Ezenkívül a bizottság elnöke bejelentette azt is, hogy a konferencia után szakértői csoportok fognak megalakulni, amelyek a a legális migrációs lehetőségek megerősítésére összpontosítanak majd.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője reagált a bizottság elnökének szavaira. Egy videóüzenetben azt mondta:

Képes ilyenről beszélni az Európai Bizottság elnöke, miközben csak az elmúlt hét eseményeit felidézve: Franciaország egyik kisvárosában egy migráns hátterű csoport békés helyiekre törte rá az ajtót, késelte meg és sebesítette halálra őket. Mondja ezt, miközben Írország fővárosa, Dublin lángokban áll, miután egy algériai migráns többek között kisgyerekeket késelt meg.

A képviselő szerint érthetetlen, hogy a realitások fényében Brüsszel továbbra is meghívókat küld a migránsoknak, és megkönnyítenék nekik az Európába jutást. Deutsch Tamás kiemelte, hogy a nemrég indult nemzeti konzultációnak többek között az ilyen uniós törekvések miatt van kiemelt jelentősége.

Világos válaszokra várva

A szuverenitásvédelmi konzultáció és ami mögötte van. Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter írása.

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió 2023-as bővítési csomagjáról és a Nyugat-Balkán új növekedési tervéről tart sajtóértekezletet Brüsszelben 2023. november 8-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.