Irán arra kéri a muszlim országokat, hogy fegyverezzék fel a palesztinokat

Ebrahim Raiszi elnök szerint terrorszervezetnek kell nyilvánítani az izraeli hadsereget.

Forrás: Le Figaro2023. 11. 11. 18:45
RAISZI, Ebrahim
Rijád, 2023. november 11. Az iráni elnöki hivatal által közreadott képen Ebrahim Raiszi iráni elnök (j) és Tamim bin Hamad asz-Száni sejk, katari emír kezet fog Rijádban 2023. november 11-én, az Arab Liga vezetõinek csúcstalálkozója elõtt. MTI/EPA/Iráni elnöki hivatal Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúdi fővárosban összegyűlt arab és muzulmán vezetőkhöz intézett beszédet Ebrahim Raiszi iráni elnök. Raiszi felszólította a muzulmán országokat, hogy fegyverezzék fel a palesztinokat, ha folytatódnak a támadások Gázában – írja a Le Figaro francia lap.

Továbbá azzal a kéréssel fordult a vezetőkhöz, hogy minősítsék terrorszervezetnek az izraeli hadsereget.

Az iráni álláspont meglehetősen tiszta a háború kérdésében. Korábban Hoszein Amir-Abdollahián iráni külügyminiszter fejtette ki, hogy az Izrael és Hamász közötti gázai háború meghosszabbítása elkerülhetetlenné vált.

A találkozó azért is különösen érdekes, mert ez az iráni elnök első látogatása a királyságban azóta, hogy márciusban bejelentette: helyreállítják a két ország közötti kapcsolatokat.

Borítókép: Az iráni elnöki hivatal által közreadott képen Ebrahim Raiszi iráni elnök (j) és Tamim bin Hamad asz-Száni sejk, katari emír kezet fog Rijádban 2023. november 11-én, az Arab Liga vezetőinek csúcstalálkozója előtt (MTI/EPA/Iráni elnöki hivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.