Kannibálokat küldött a frontra Vlagyimir Putyin

Továbbra is elítélt bűnözők szolgálnak az orosz seregben.

Forrás: Politico2023. 11. 24. 15:05
PUTYIN, Vlagyimir
Derbent, 2023. június 28. Vlagyimir Putyin orosz elnök a derbenti Narin-Kala erõdben a kaukázusi orosz tagköztársaságban, Dagesztánban tett munkalátogatásán 2023. június 28-án. MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Szergej Szavosztyanov Fotó: Szergej Szavosztyanov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél éve már volt szó arról, hogy körülbelül 32 ezer fogoly térhetett haza Oroszországba az ukrajnai frontról, miután lejárt a Wagner-csoporttal kötött szerződésük. A nemrég elhunyt Jevgenyij Prigozsin magánhadserege sokszor börtönökből toborozta a zsoldosait, akik félévnyi szolgálat után visszatérhettek szabadon a társdalomba. Azóta viszont rengeteg minden változott: Prigozsin repülője lezuhant, a Wagner-csoportot pedig már más vezeti, ám úgy tűnik, hogy továbbra is börtönökből toboroznak az oroszok.

Legalábbis a Politico több orosz hírportál információira hivatkozva arról ír, hogy az orosz hatóságok megkegyelmeztek két gyilkos kannibálnak, akik harcoltak a háborúban.

Mint írják, egyikük Denis Gorin, aki négy embert ölt meg és 22 év börtönbüntetésre ítélték. Ő már szabadlábon van.

Gorint 2003-ban gyilkosságért és testcsonkításért ítélték el, majd 2010-ben feltételesen szabadlábra helyezték. Amíg szabadon volt, legalább még három embert megölt, majd 2012-ben ismét letartóztatták, ekkor 22 év börtönre ítélték. Az ügyészség állítása szerint az egyik áldozatából evett is. 

A másik kannibál gyilkos Nyikolaj Ogolobiak, aki egy sátánista csoport egykori tagjaként 2008-ban megölt két fiatal nőt, majd barátaival megfőzték az áldozatokat és megették néhány szervüket.

 A férfinak legalább 2030-ig kellett volna börtönben maradnia, de november 2-án hazatért a frontról, most pedig a szüleivel él.

Sok más orosz elítélt bűnözőhöz hasonlóan Ogolobiak is a Storm-Z nevű osztagban szolgált. A közelmúltban ukrán katonák arról számoltak be, hogy a háború egyik legkeményebb harcában harcoltak a Storm-Z ellen.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Szergej Szavosztyanov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.