Ilyen Európa legkülönlegesebb karácsonyi vására

Közeledik az ünnepi időszak, karácsonyi fényekbe borul a világ. Egymás után nyílnak meg a karácsonyi vásárok, amik közül a budapesti mellett kiemelkedik egy igazán különleges bajorországi helyszín is.

2023. 11. 20. 5:34
Christmas market Garmisch-Partenkirchen
Christmas market Garmisch-Partenkirchen 03 December 2022, Bavaria, Garmisch-Partenkirchen: Two visitors to the Christkindelmarkt toast with their mulled wine cups. Photo: Angelika Warmuth/dpa (Photo by ANGELIKA WARMUTH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Angelika Warmuth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeledik az adventi időszak, pár hét és már gyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon, míg a városok tereit, utcáit bevilágítják az ünnepi fények és sorra nyitnak a szebbnél szebb karácsonyi vásárok szerte a keresztény világban. 

Van Európában egy kis sziget, ami minden évben ünnepi fénybe öltözik az adventi vásárának köszönhetően. 

 

Európának is van Karácsony-szigete: varázslatos advent Bajorországban

A bajorországi Fraueninsel, azaz a Nők szigete, a Chiemsee tó második legnagyobb szigete, ahol egy apácazárda áll és nagyjából háromszáz állandó lakos él. Habár egy igazán apró szigetről van szó, itt található a világ talán egyik legszebb karácsonyi vására. 

A sziget érdekessége, hogy nemcsak, hogy nem közelíthető meg autóval − ez a hely adottságaiból érthető − de egyáltalán nem is használnak gépjárműveket itt. 

A karácsonyi vásár helyszínét csak vizi úton lehet megközelíteni, a hajók a szárazföldi Prienből indulnak félóránként, egészen este kilenc óráig.

A szigeten évről évre megrendezett karácsonyi vásárt Bajoroszág legjobb vásárának minősítette az egyik német turisztikai portál is. 

 

Mint a mesében: bajor karácsonyi vásár egy pici, autómentes szigeten

Ez a különleges karácsonyi vásár két hétvégén, idén november 30-tól december 3-ig és december 7-től 10-ig várja a látogatókat. Mesebeli mulatságokkal, adventi pompában, mindennel, ami igazán kedvessé és felemelővé teheti az ünnepi hangulatot. Fákra szerelt fények, csodálatos illatok, kézműves alkotások és több mint kilencven kiállító portékája között válogathatnak az idelátogatók. 

A bajororoszági karácsony legelvarázsoltabb kis szegletében a fiatalabbak is találhatnak maguknak szórakozást, hiszen mesesátor és állatsimogató is van a szigeten. 

A felnőtteknek pedig érdekes lehet meglátogatni a zárdát és a harangtornyot is. 

Ajánlott melegen öltözni a bajorországi szigetre, hiszen a vásár legnagyobb része szabadtéri. Sok helyen lehet fűtőtest mellett melegedni, és étterem is van, ahol az ember kicsit átmelegedhet, de a programok java része kültéren zajlik.

 

Az egyik legszebb karácsonyi vásár Európában 

Európa egyik legszebb karácsonyi vásáráért ugyanakkor nem kell Németországig utaznunk. A budapesti karácsonyi vásár ugyanis dobogós lett az európai karácsonyi vásárokat rangsoroló listán. A Christmas Tree World szerint a képzeletbeli dobogó tetején Krakkó áll, 10-ből 7,84 ponttal, a második helyen Tallin található 7,83 ponttal, 

a harmadik helyen pedig a magyar főváros 7,65 ponttal.

Múlt hét pénteken karácsonyi díszbe öltözött a Vörösmarty tér, a Vörösmarty Classic Xmas idén újabb látványosságokat is ígér Budapest belvárosában. November 24-én pedig megnyílik a Budapesti karácsonyi vásár és a Városháza Téli élménypark, amelynek részeként a Deák Ferenc téren karácsonyi vásárral, a Városháza parkban pedig jégpályával várják a közönséget.

Minden nap 8 órától 20 óráig tart majd nyitva a jégpálya, míg minden csütörtökön egy órával tovább, 21 óráig várja a korcsolyázni vágyókat. A Deák Ferenc téri vásárában és a Városháza parkban hagyományos karácsonyi finomságokat lehet majd kóstolni és kézműves termékekkel várják az árusok az érdeklődőket. December 3-án pedig, advent első vasárnapján közös gyertyagyújtás lesz a Városháza parkban.

Borítókép: Hamarosan nyílnak a karácsonyi vásárok Európában (Fotó: Europress/AFP/Angelika Warmuth)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.